user_mobilelogo

Internationaal

De Europacup is voor Vizsla’s de belangrijkste wedstrijd in het jaar.

De Magyar Vizsla Field Trial Championship, ofwel de Europacup voor Vizsla Draadharen en Vizsla Kortharen wordt jaarlijks georganiseerd door een erkende Europese rasvereniging. Dit Kampioenschap, bestaat uit twee internationale najaarsveldwedstrijden, een waterwerkproef en een exterieurbeoordeling. Aan de Europacup nemen vertegenwoordigende nationale teams deel.

Het doel van de Europacup is: “het tijdens een internationale competitie van hoog niveau selecteren van gezonde, goed gebouwde honden, die in hoge mate voldoen aan de rasstandaard en die efficiënt en in raseigen stijl jagen om aldus een essentiële bijdrage te leveren aan de selectie van de beste honden voor de fokkerij om zo de bruikbaarheid van de Magyar Vizsla als jachthond te verbeteren en ook om jagers en liefhebbers van de Magyar Vizsla de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten tijdens een groot evenement om zo hun interesse voor het gebruik van de Magyar Vizsla ter jacht te stimuleren en de sport te promoten.” Een mooie internationale ontmoeting.

Als je wilt deelnemen meld je je aan bij bij de vereniging, stuur je mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het bestuur bepaalt wie zij afvaardigt naar de Europacup. De selectiecriteria staan onderaan deze pagina.

Werkstandaard

Selectiecriteria Europacup