user_mobilelogo

Jachtverstand

Het zoeken, vinden en voorstaan zit je staande jachthond in de genen. Het is zijn natuurlijke aanleg en zijn passie. Maar het spel met de wind, een efficiënte zoekwijze en het zelfverzekerd vastzetten van het wild, dat leert je hond door ervaring. Ook de samenwerking met de voorjager en de steadyness bij het opgaan van het wild vergen de nodige training. Het jachtverstand komt met de jaren.

Ook je eigen veldwerkverstand komt met de jaren, maar gelukkig zijn er wel goede boeken over geschreven, die je op weg helpen, zoals:

  • Veelzijdig naar de top. Johan Kraay en Lotte van Dijk.
  • De staande jachthond in de praktijk. P.J. Eering.
  • Hond staat. Rembrandt Kersten.

Als het veldwerk nieuw voor je is ga je eerst een paar keer bij een wedstrijd kijken. Dat kan al voor je pup er is en anders neem je je pup gewoon mee aan het lijntje. Vervolgens schrijf je in voor een paar trainingsdagen. De NVHSH 'Vizsla' organiseert ieder voor- en najaar één of meer trainingen. Ook andere Staande Honden Rasverenigingen organiseren trainingsdagen, waar je aan mee kunt doen. De trainingen van de NVHSH 'Vizsla' en andere verenigingen staan in de agenda.

Daarnaast zijn er ook commerciële trainers en trainingen in binnen- en buitenland.

Wil je meer weten? Mail je vragen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De werkgroep veldwerkwedstrijden en -trainingen helpt je graag verder.

 

Reglement EC