user_mobilelogo

De werkgroep Foktoetsing en -informatie toets vóóraf of een voorgenomen dekking voldoet aan de eisen die gesteld worden in het Verenigingsfokreglement (VFR).

Een foktoetsing wordt aangevraagd door de eigenaar van de teef.

Een aanvraag wordt in behandeling genomen als:

 1. Het aanvraagformulier via de website is binnengekomen
 2. Het formulier volledig is ingevuld en bij een eerste aanvraag van het ouderdier(-en) voorzien van:
  1. twee afschriften van keurverslagen als bedoeld in art. 7 van het VFR *
  2. een afschrift van een HD rapport van teef en reu
  3. een afschrift van een ECVO oogonderzoek van teef en reu en
  4. een afschrift waaruit blijkt dat voldaan wordt aan de werkgeschiktheidseisen als bedoeld in art. 6 van het VFR
 3. Het formulier minimaal 6 weken voor de geplande dekking is binnengekomen. Een foktoetsing kan niet na de dekking alsnog worden aangevraagd.

Bij het indienen van de foktoetsingsaanvraag, stuur je kopieën van alle gevraagde documenten mee, tenzij die voor een eerdere toetsing al zijn aangeleverd. Als de reu op onze dekreuenlijst staat, hebben we de benodigde gegevens van hem al ontvangen.

De aanvraag wordt ingediend, voor één reu. Wil je een reserve-reu achter de hand hebben, dan moet je daar een aparte aanvraag voor doen. Zet dan ‘reserve-reu’ op het formulier. Als bij de dekking de reserve-reu is ingezet, meld je dit aan de werkgroep Foktoetsing en -informatie. We sturen jou dan per mail de uitslag van deze toetsing toe.

Binnen 1 week na ontvangst van je aanvraag krijg je bericht of jouw aanvraag compleet is en in behandeling wordt genomen.

De uitslag van de toetsing krijg je binnen 4 weken na ontvangst van de complete aanvraag toegestuurd.

Bij een positieve uitslag worden de gegevens op de website gepubliceerd in de rubriek Dekkingen. Let op, we plaatsen de gegevens zoals ze zijn aangeleverd. Vul het formulier dus zorgvuldig in.

Als de dekking geslaagd is worden de gegevens verplaatst naar de rubriek Nesten. Als de pups geboren zijn worden de gegevens in de rubriek Pups gezet.

De foktoetsing is een half jaar geldig.

Bij de geboorte van het nest ontvang je het Nest-Felicitatiepakket. Bij het eerste nest in het betreffende kalenderjaar sturen we jouw ledenkaart mee in het pakket. De ledenkaart kun je aan de Chipper van de Raad van Beheer laten zien, als bewijs van jouw lidmaatschap. De kaart is een kalenderjaar geldig.

Voor informatie over het aanvragen van stambomen, kun je terecht op de website van de Raad van Beheer.
Vragen over de toetsingsprocedure kun je mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De werkgroep Foktoetsing en -informatie helpt je graag verder.

Foktoetsing aanvragen

VFR

Reglement JBT

Koopovereenkomst