user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

10 december 2023

De titel Nederlands werkkampioen is door de Raad van Bekeer op Kynologisch Gebied in Nederland uitgereikt aan Vizsla korthaar Vörös Vadász Loke (Guus) en zijn eigenaar Ruben Groenendijk.

Een uitzonderlijke prestatie, want niet eerder heeft een Vizsla deze prijs mogen ontvangen en als je  weet dat er wordt gewerkt met “echt wild” en niet (zoals bij SJP’s, MAPS’s en Nimrod) met geschoten wild dat op een plaats wordt neergelegd of wordt versleep.

Voor het juiste perspectief heb ik nog even het reglement erop nageslagen om de prestatie nog meer glans te geven, want om de titel Nederlands Werkkampioen te kunnen ontvangen moet je 2x een CACT kwalificatie hebben behaald. Guus en Ruben deden dat in 2021 en 2022!

Een Nederlandse werkkampioenschapsprijs (CACT) wordt toegekend aan de hond die op een in Nederland gehouden kampioenschapsveldwedstrijd als eerste van zijn groep wordt geplaatst, mits in zijn groep tenminste zes honden deelnamen, de hond voor zijn arbeid de kwalificatie "uitmuntend" heeft behaald en zijn werk naar het oordeel van de keurmeesters van opvallend hoog niveau was en de hond op betrokken dag de leeftijd van één jaar heeft bereikt.

Een topprestatie van Ruben als voorjager en velen kennen Ruben ook als trainer bij onze trainingsdagen en de Vizsladag. Tijdens deze trainingsdagen heeft Ruben menig beginnend voorjager enthousiast gemaakt en velen hebben ook daadwerkelijk deelgenomen aan de veldwedstrijden en altijd was Ruben bereid om kennis en ervaringen te delen!

Namens het bestuur wil ik hierbij Ruben van harte feliciteren, zijn jachtmaat Guus en ook de fokkers van Guus: Michael en Ingelise Pallesen.

Geniet er van!!!!!!

Via deze link https://orweja.nl/titel-ned-werkkampioen-voor-voros-vadasz-loke/ kun je het officiele bericht teruglezen.