user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

6 december 2023

Op dit moment is er een groots onderzoek gestart naar epilepsie. Dit is een samenwerkingsverband tussen Cambridge, Utrecht en Helsinki. Dit onderzoek omvat ook ons ras, de vizsla. Paul Mandigers, veterinair neuroloog is de Nederlandse onderzoeker en ook de NVHS “vizsla” werkt hieraan mee.

Het doel van dit onderzoek is om de genetische markers voor deze ernstige aandoening in kaart te brengen en hopelijk mondt dit uit in een genetische test, welke ook voor de fok gebruikt kan worden. Voor een goed DNA-onderzoek is  materiaal (bloed) nodig van zoveel mogelijke lijders aan epilepsie.

Heeft u of kent u een vizsla (met stamboom) en wil de eigenaar mee werken, kan deze zich melden bij

Op dit moment is er een groots onderzoek gestart naar epilepsie. Dit is een samenwerkingsverband tussen Cambridge, Utrecht en Helsinki. Dit onderzoek omvat ook ons ras, de vizsla.

Paul Mandigers , veterinair neuroloog is de Nederlandse onderzoeker en ook de NVHS “vizsla” werkt hieraan mee.

Het doel van dit onderzoek is om de genetische markers voor deze ernstige aandoening in kaart te brengen en hopelijk mondt dit uit in een genetische test, welke ook voor de fok gebruikt kan worden.

Voor een goed DNA-onderzoek is  materiaal (bloed) nodig van zoveel mogelijke lijders aan epilepsie.
Heeft u of kent u een vizsla (met stamboom) en wil de eigenaar mee werken, kan deze zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Is de hond al bij Paul Mandigers geweest, hoeft u niets te doen.

Er komt nog een oproep voor het verzamelen van bloed voor de controle groep, zijnde niet-lijders aan epilepsie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-Alle onderzoeksgegevens zullen vertrouwelijk behandeld worden en niet met derden gedeeld-