user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

12 juni 2023

Op zaterdag 12 augustus is onze jaarlijkse Vizsladag. De gelegenheid voor leden en liefhebbers van Vizsla’s om elkaar beter te leren kennen en kennis te maken met jachthondensport. De Vizsladag vindt plaats op De Waltakke, Bolksbeekweg 7, 7241 PH in Lochem. Helaas kunnen we nog geen volledige duidelijkheid geven over de invulling van het dagprogramma,

Onderdelen die zeker op het programma staan zijn:

HET BASISEXAMEN
Een mooie gelegenheid om te kijken hoever je gevorderd bent met de training voor de jachthondenproeven. Het examen bestaat uit de C-proef onderdelen van de SJP, hierbij wordt o.a. gebruikgemaakt van een (door jezelf meegebrachte) dummy. Naast een fraai diploma telt het behalen daarvan ook nog eens mee voor de jaarprijs voor beste Vizsla kort- of draadhaar. Een exterieurkeuring is verplicht, maar is niet bepalend voor het behalen van het diploma. 

DE SPECIAL
Een onderdeel waarbij het werk na het schot beoordeeld wordt. Hierbij worden de honden zoveel mogelijk in situaties gebracht die in de jachtpraktijk zich kunnen voordoen. Elk jaar is het weer een verrassing hoe dit onderdeel eruit gaat zien. In ieder geval staat het garant voor spectaculair hondenwerk. Het niveau ligt op dat van de Meervoudige Apporteer Proeven, alléén geschikt voor ervaren honden.

Nadere informatie, onder meer over welke activiteiten er nog meer zijn, ontvang je eind juni via een nieuwsbrief en is deze info ook te lezen op onze website. Ook wordt dan de mogelijkheid om online in te schrijven voor deze dag geactiveerd. Dus hou je mailbox en de website in de gaten. 

Graag tot ziens op deze dag!

De evenementencommissie