user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

De vereniging organiseert op maandag 22 augustus weer een Jacht Basis Test.

Locatie: de Waltakke, Bolksbeekweg 7, 7241PH Lochem

Let op! Deze keer zonder fokgeschiktheidskeuring.

De JBT is een aanlegtest, uw hond moet een bepaald gedrag laten zien. De test bestaat uit een apporteertest, een watertest, een veldtest, een schottest en een spoortest. Om te slagen voor de JBT moet uw hond voor al deze onderdelen, minimaal een voldoende behalen.

U moet weten wat er van U en uw hond op deze dag verlangt wordt en U en uw hond hierop voorbereiden. Ervan uitgaan dat de natuurlijke aanleg van uw hond  voldoende zal zijn om te slagen voor deze test is een te optimistische aanname.

De spoortest (sleep) wordt getrokken met een dode eend, aan het eind van de sleep ligt dus ook een dode eend. Deze zou ook nog bij de voorjager gebracht moeten worden. Het is aan te bevelen om voordat U aan deze test deelneemt dat uw hond heeft kennis gemaakt met een dode eend en al eens een sleep heeft mogen uitwerken.

Er hoort ook een exterieurkeuring bij. Deze telt niet mee om te kunnen slagen. De keurmeester moet het gebit kunnen controleren, uw hond moet zich hiervoor door de keurmeester kunnen laten vastpakken. Ook wil de keurmeester de gang van uw hond beoordelen, daarvoor moeten U en uw hond een rondje door de ring draven. Dit zijn zaken waarop U uw hond zult moeten voorbereiden.

De onderdelen en bepalingen van de Jacht Basis Test kunt U vinden op de website van onze vereniging (www.magyar-vizsla.nl).

U kunt inschrijven vanaf 02 mei.

Het inschrijfgeld bedraagt € 50,- (alleen voor leden van de NVHSHV)), bij inschrijving te voldoen.

Om in te schrijven voor de JBT kunt U een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de volgende gegevens:

·       de volledige officiële stamboomnaam van de hond

·       het stamboomnummer

·       het chipnummer

·       de geboortedatum

·       Korthaar of Draadhaar

·       reu of teef

·       de volledige officiële stamboomnaam van de moeder

·       de volledige officiële stamboomnaamnaam van de vader

·       de naam van de fokker

·       de naam van de eigenaar/voorjager

Het inschrijfgeld kunt u overmaken op bankrekeningnummer NL31ABNA0545980119 t.n.v. Vizsla met vermelding JBT 22 augustus 2022 en de naam van de voorjager/eigenaar als die afwijkt van de naam van de rekeninghouder.

Voor deze dag zoeken wij nog 2 of 3 vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen.

De Werkgroep Jacht Basis Test