user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

Tijdens het fokkersoverleg in 2019 hebben we afgesproken dat we met ingang van 2020 starten met Jonge Hondenkeuringen. De Jonge Honden Keuring staat gepland als een van de activiteiten van de Vizsla-dag. Vanwege Corona-regelgeving moesten we de jubileum Vizsla-dag in 2020 cancellen. Inmiddels hebben we een nieuwe datum:  29 mei 2021, mits het ons weer is toegestaan een groot evenement te organiseren. De locatie is de Waltakke in Lochem. 

Wat is een Jonge Honden Keuring?

Exterieurkeurmeesters beoordelen de jonge honden – rekening houdend met leeftijd en ringervaring (is niet vereist) en geven een toekomstverwachting. Het is geen wedstrijd, er volgt dan ook geen plaatsing. Hierna geven de keurmeesters hun mening over het hele nest, bij voorkeur in aanwezigheid van beide ouderdieren. Dit onderdeel is voor de fokker belangrijk. Maar het is vooral ook een leuke reünie waarbij volop bewonderd en bijgekletst kan worden. De Jonge Hondenkeuring is voor honden in de leeftijd van 9-18 maanden. 

Hoe kun je je aanmelden voor de Jonge Honden Keuring?

Fokkers die via onze vereniging fokken krijgen een felicitatiepakket waarin voor iedere nieuwe pupkoper een aanmeldformulier zit. Sommige fokkers kiezen ervoor om het hele nest zelf aan te melden. Sommige fokkers kiezen er voor om de pupkoper het formulier mee te geven. Inmiddels hebben we al meer dan 40 aanmeldingen. Daar zijn we heel blij mee. Misschien lijkt het je ook leuk om mee te doen, maar heb je je nog niet aan kunnen melden. Met een nieuwe pup in huis is een aanmelding voor een Jonge Honden Keuring vaak niet het eerste waar je aan denkt. Daarom bieden we je ook de mogelijkheid om je via onze website aan te melden: aanmeldformulier.