user_mobilelogo
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more

De overheid is al langere tijd bezig met verbetering van de identificatie en registratie van honden. Daarvoor is er een concept amvb - besluit verbetering identificatie en registratie van honden in consultatie gegaan.

De internetconsultatie vindt plaats om burgers, bedrijven en organisaties te informeren over wetgeving in voorbereiding en om hen de gelegenheid te bieden een reactie te geven op het voorstel. De Raad van Beheer is vanuit haar rol als officiĆ«le databank en als grootste professionele identificatie & registratie-organisatie van honden in het voortraject betrokken geweest en zal dat uiteraard ook in het vervolgtraject zijn. De Raad van Beheer adviseert fokkers en houders van honden om de concept maatregel te lezen en eventueel rechtstreeks te reageren naar de overheid.

Deze AMvB beoogt het verbeteren van het identificatie- en registratiesysteem voor honden (I&R-hond). In het vernieuwde I&R-hond worden meer betrokkenen bij I&R-hond geregistreerd, is het hondenpaspoort verplicht voor alle honden en zijn technische verbeteringen gedaan. Ook is er een sluitende chiplogistiek en paspoortlogistiek gerealiseerd.

Doelgroepen die door de regeling worden geraakt zijn:

Houders van honden

Leveranciers van hondenpaspoorten

Leveranciers van chips met de Nederlandse landcode (528-chips)

Aangewezen databanken

Dierenartsen en andere diergeneeskundigen

Beroepsmatige chippers van honden

Hondenfokkers en particulieren die een nestje fokken

Importeurs van honden

Verwacht wordt met deze AMvB de misstanden in de hondenhandel terug te kunnen dringen. Deze consultatie is te vinden door te klikken op de volgende link: Besluit verbetering identificatie en registratie van honden. De consultatie duurt tot 19-08-2020.

Privacyverklaring