user_mobilelogo
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more

De Jacht Basistest (JBT) wordt op 26 april voor de 13e keer afgenomen. Ook dit jaar bij De Waltakke  aan de Bolksbeekweg 7 in Lochem.

Het doel van de JBT is het vinden van Vizsla’s die over jachteigenschappen beschikken. Vizsla’s die niet via veldwerkwedstrijden of SJP-proeven in beeld komen, maar wel interessant kunnen zijn voor een verantwoord fokprogramma. Tevens is het een leuke gelegenheid om eens te kijken wat jouw jachthond allemaal kan én hoe zijn of haar bouw beoordeeld wordt.

Aanlegtest

De JBT is een aanlegtest, maar enige training is wel nodig. Oefen het zwemmen en het apporteren met je hond. Je hond moet ook wel eens een spoor uitgewerkt hebben. Ondanks de goede neus van de Vizsla, moet hij of zij leren wat er van hem of haar verwacht wordt.
Een tip die we kunnen meegeven:  Neem het reglement door en kijk of de testen ook in het trainingsprogramma van je jachtgroep zijn opgenomen. Probeer om de testen meerdere keren uit te voeren. Niet in een jachtgroep!? Vraag dan iemand in je omgeving om je te helpen.

De JBT bestaat uit de volgende testen:

  • Schottest
  • Veldtest
  • Spoortest
  • Watertest
  • Apporteertest

Alle testen worden beoordeeld erkende keurmeesters.
Lees vóór je je inschrijft het JBT- reglement. Hierin wordt uitgelegd hoe de testen worden afgenomen.

Een JBT-certificaat kan een voorwaarde zijn voor het verkrijgen van een positieve foktoetsing van de vereniging (zie het Verenigingsfokreglement). Je bent ook van harte welkom als je niet met je hond wil fokken, maar wel geïnteresseerd bent in de jachteigenschappen van je Vizsla.
Naast het testen van jachteigenschappen vindt er op deze dag ook een exterieurkeuring plaats. De beoordeling van deze keuring heeft geen invloed op het al of niet behalen van een JBT-certificaat. Als je hond ouder is dan 9 maanden op de dag van keuring, dan wordt de beoordeling wel als officiële exterieurkeuring erkend in het Verenigingsfokreglement.

Ben je bereid om te komen en jouw fantastische Vizsla te tonen ? Dan zijn wij erg benieuwd naar wat je hond in huis heeft en zien wij je graag op zondag 26 april in Lochem.

Inschrijven kan via dit inschrijfformulier

Je hond moet 7 maanden of ouder zijn op de dag van de JBT en in het bezit van een geldig NHSB-nummer. Er is ruimte voor maximaal 18 deelnemers. De inschrijving wordt gesloten zodra dit aantal + 3 reserves behaald is.
 
Op de dag zelf kun je gebruikmaken van de lunch. De kosten hiervoor zijn € 10,00 p.p. voor soep, broodje kroket, broodje ham en kaas en koffie/thee, jus, melk.  Je dient dit ’s morgens zelf aan te geven en af te rekenen bij de restauranthouder.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel Ine Haarman (06-44984455 tussen 19:00 en 20:30 uur)

Privacyverklaring