user_mobilelogo
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more

De Vizsla vereniging is mede-organisator van de Workingtest op 9 mei aanstaande. In navolging van de Retrieververenigingen die al jarenlang Workingtests organiseren, wordt er sinds 2016 een Workingtest speciaal voor Continentaal Staande Honden rubriek B & C georganiseerd.

Workingtest 

Vanaf 2019 is inschrijving voor de workingtest ook geopend voor alle spaniëls. Dit jaar is het dus een lustrum en dat zal zeker niet vergeten worden! 

Een Workingtest (WT) is een meervoudige apporteerproef in de klasse Starters-, Novice- en Open Klasse. Het niveau waarop kan worden ingeschreven is afhankelijk van de resultaten die behaald zijn op Orweja SJP's, MAP's, OWT's, door erkende rasverenigingen georganiseerde diplomadagen en apporteerveldwedstrijden voor staande honden of spaniëls of op door rasverenigingen van staande honden georganiseerde WT's.

De WT bestaat uit een vijftal op de jachtpraktijk gebaseerde proeven van kunstmatige aard waarbij zoveel mogelijk wordt uitgegaan van situaties zoals die op jacht of op veldwedstrijden kunnen voorkomen. De nadruk ligt op het werk na het schot. De proeven zijn van tevoren niet bij de deelnemers bekend, maar wel voor iedereen in dezelfde klasse gelijk. Er wordt met standaard dummy's gewerkt, maar ook apporten met koud wild, kunnen soms (in de open klasse) gevraagd worden. De keurmeesters zijn dit jaar: Eric Ouweneel, Jan v/d Valk, Jos Waltmans en Ron van Spanje. Ook zal als aspirant-keurmeester Koen Lowik aanwezig zijn.

Op een WT wordt niet alleen de mate van training gemeten, maar ook de inventiviteit, efficiëntie, rust en weidelijkheid van voorjager en hond. Er wordt dus ook gekeken naar hoe zij onvoorziene situaties in het veld oplossen heeft ten doel de bruikbaarheid van een staande hond en spaniël voor het werk ná het schot te testen. Het uiteindelijke doel is het bevorderen en stimuleren van de werkeigenschappen van een staande hond en spaniël, zonder daarbij de karaktereigenschappen uit het oog te verliezen. 

Inschrijven of meer informatie, zie workingtest 

De inschrijving is open en leden van de Vizsla vereniging hebben voorrang tot 17 maart! 

Graag tot ziens op 9 mei aanstaande!

 

Privacyverklaring