Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Bazil zoekt fijne plek

Inloggen leden


Gebruikersnaam   Wachtwoord   Onthoud mij     Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

Online bezoekers

We hebben 341 gasten en geen leden online

Zoeken

Via deze items wil de Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden, 'Vizsla' graag fokkers informeren over alles wat er komt kijken bij het verantwoord fokken van een nestje Vizsla's. Daarnaast is ook veel nuttige informatie beschikbaar voor de meer ervaren fokkers.

Bepaalde items zijn alleen te openen voor leden van de vereniging. Reden hiervoor is dat het zeker een meerwaarde heeft en moet hebben om lid te zijn van de rasvereniging.

Ook voor deze items geldt dat wanneer u een goede bijdrage kunt leveren om de informatie completer en beter te maken, dit zeer op prijs wordt gesteld. Eventueel kan daarvoor gebruik worden gemaakt van het item 'nieuws inzenden'.

Uitleg van de onderdelen:

 • Fokken omdat het zo leuk is
  De keerzijde van het willen fokken van een nestje, direct in beeld.
 • Fokkers protocol *
  De te nemen stappen wanneer men besluit een nest te willen fokken met een Vizsla. 
 • Fokreglement
  Het fokreglement is aan dit menu gelinkt.
 • Koopcontract
  Het koopcontract gebaseerd op het conceptkoopcontract van de Raad van Beheer. Deze download is al toegespitst op de Vizsla. Het is verplicht pups met dit koopcontract te verkopen.
 • Dekreuenlijsten
  De lijst van reuen (zoals deze al lange tijd is te vinden op de website) verdeeld in dekreuen A en B. Er is ook een mogelijkheid te dekreuen met foto en stamboom te bekijken via de links die in de lijst zijn opgenomen.
 • Gezondheidsuitslagen *
  Alle officiële gezondheidsuitslagen van de Vizsla, gebaseerd op de gegevens van de Raad van Beheer. Aan de leden het dringende verzoek deze informatie te controleren op juistheid en volledigheid. Periodiek wordt deze informatie aangevuld, waarbij de Fic afhankelijk is van de zorgvuldigheid waarmee de Raad van Beheer deze gegevens verwerkt.
 • HD Uitslagen notaties *
  Omdat in verschillende landen, verschillende notaties worden gehanteerd voor de uitslag van HD onderzoeken, hebben we middels een tabel hier wat helderheid in willen geven.
 • Pup Info
  De verzamelpagina, waar de aangekondigde nesten en geboren te vinden zijn.
 • Melding van een nest/dekking doorgeven *
  Zie hiervoor het Fokkersprotocol.
 • Fokaanvraag/ verzoek ledenkaart *
  De fokker kan hier invullen wanneer de loopsheid wordt verwacht of wanneer de dekking heeft plaatsgevonden. Een fokadviesvraag is graits en dient bij voorkeur 8 weken van tevoren te worden aangevraagd bij de Fokcommissie. Pupbemiddeling is alleen mogelijk, wanneer een positief fokadvies is afgegeven (kostenloos). Pupbemiddeling bestaat uit een mailing naar de mensen op de wachtlijst en (indien gewenst) een melding met alle gegevens op deze website.
 • De vereniging wordt graag op de hoogte gehouden
  Wanneer de pups eenmaal geboren zijn, houden de meeste fokkers vanzelfsprekend contact met de pupbemiddeling. Mocht u geen pupbemiddeling nodig hebben, worden wij toch graag op de hoogte gebracht van het aantal pups dat is geboren. Met deze informatie kunnen wij mensen op de wachtlijst een betere indicatie geven van de wachttijd.

* alleen zichtbaar voor ingelogde leden