Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 597 gasten en geen leden online

Terugblik op de Vizsladag 
Voor het tweede achtereenvolgende jaar waren we op 24 mei te gast op de terreinen van Andries Wajer te Hulshorst. Evenals het voorgaande jaar werden we door Andries en zijn medewerkers weer gastvrij onthaald.

De keurmeesters en instructeurs tijdens deze dag waren voor de diverse onderdelen: Jos Robben, Walter Klijsen, Ruud Onderwater, Dick Rutten, Andries Wajer, Herman Obbink en Irwan Notosoetarso.

Rond de klok van half 8 werden de eerste deelnemers voor het Basisexamen verwacht. Hiervoor hadden zich 26 deelnemers aangemeld. Een mooi deelnemersveld welke meteen in 3 groepen werd opgesplitst zodat diverse proeven simultaan afgenomen konden worden. De keurmeesters en hun helpers konden nadat de voorzitter de menigte had toegesproken aan het werk worden gezet.
De niet deelnemers voor het Basisexamen werden verzocht zich rond 10 uur op het terrein te melden, zodat na afloop van het Basisexamen ook de overige onderdelen zouden kunnen starten. Ook hier volgde eerst een korte instructie over het te volgen programma aan de deelnemers. Gestart kon worden met De Special, de ringtraining en de exterieurkeuring.

Voor de eigenaren van een draadhaar had de organisatie een extra verrassing in petto: ze konden deelnemen aan een workshop trimmen. Judith Kroon, zelf eigenaar van een draadhaar, verzorgde een aantal keren een demo. Uit de reacties die we mochten ontvangen was te herleiden dat het als leerzaam ervaren werd. Judith, dank hiervoor en deze workshop was zeker voor herhaling vatbaar.
Een Vizsladag kan nu eenmaal niet georganiseerd worden zonder de inzet van vrijwilligers. Het bestuur en de evenementcommissie, wil mede namens alle deelnemers, deze vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet. Mensen jullie waren ook dit jaar weer super en prima op elkaar ingespeeld! Dank hiervoor en graag zien we jullie terug bij een volgend evenement.

Ook een blijk van dank aan onze sponsoren tijdens deze dag. Want zonder hun steun kunnen we een dergelijk evenement tegen de huidige bijdrage die we van de deelnemers vragen, anders ook niet meer organiseren. Dus

         
nogmaals dank voor jullie sponsoring !

Maar last but not least wil de evenementencommissie ook de deelnemers bedanken. We konden her en der ervaren dat ook een niet succesvol afgesloten proef of een mindere beoordeling dan gehoopt, uiterst sportief werd ontvangen. Ook in de evaluatie na afloop van de diverse onderdelen gaven de keurmeesters hier opmerkingen over aan het nog talrijke publiek. Het uiterst sportieve gedrag van de voorjagers werd enorm gewaardeerd.
Tevens wil het bestuur en de evenementencommissie met nadruk de deelnemers bedanken voor hun geduld en flexibele instelling. Dit omdat er helaas geschoven moest worden in het programma vanwege het uitvallen van de ringtrainster en er wijzigingen waren in de beschikbare velden, waardoor een aantal onderdelen later van start konden gaan. Het begrip was groot en daarvoor onze dank!
Rest ons nog om de winnaars te feliciteren met het behaalde resultaat:

Bij de Special:

1e plaats met 255 punten Vadasfai Sima van Irene Dijkshoorn

2e plaats met 215 punten Jetta van Achthoevenslag van Carlo Opheij

 

Basisexamen:

1e plaats met 47 punten Duci Büszkeségünk van Saskia Jacobs

2e plaats met 47 punten Jetta van Achthoevenslag van Carlo Opheij

3e plaats met 46 punten Bakó Barát Az Ëlet van Eric Ouweneel

 

Beste combinatie baas/hond:

Bakó Barát Az Ëlet van Eric Ouweneel

 

Eerste plaats juniorhandling:

Elise van der Lans met Aliz Barát Az Ëlet

 

vizsladag_special_2014_1e vizsladag_special_2014_2e  
vizsladag_basis_2014_1e vizsladag_basis_2014_2e vizsladag_basis_2014_3e
vizsladag_baashond_2014.JPG

 


De rapporten bij de exterieurkeuring alsmede alle uitslagen van de Special en van het Basisexamen treft u aan op de website.

Bij de opening en afsluiting van de Vizsladag hebben we de deelnemers en bezoekers gevraagd om fotomateriaal met ons te delen. Jullie kunnen de foto’s nog steeds uploaden in het op de website aangemaakte album. Foto’s voor plaatsing in de Vizsla Varia moeten minimaal 1 MB groot zijn.
In de volgende editie van de Varia presenteren we u een uitgebreid artikel over de Vizsladag 2014. En uiteraard blijven we voor u in de weer met het organiseren van de evenementen zoals de KCM op 6 september aanstaande. Ook dan rekenen  we weer op uw deelname en aanwezigheid.

De evenementencommissie