Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 254 gasten en geen leden online

IMG 2382IMG 2382Donderdag 21 april was alweer onze laatste Veldwedstrijd van dit voorjaar. Deze wedstrijd was in Steenbergen en er waren twee groepen op deze dag. De eerste Jeugd groep met 12 honden, 11 Vizsla’s en 1 Griffon Korthals, keurmeester voor deze groep was Walter Klijsen en als vervanging van Rob Mulder ging Kees mee als veldbegeleider. De tweede Novice groep bestond ook uit 12 honden, waarvan 8 Vizsla’s, 3 Duitse Staande Korthaar en 1 Cesky Fousek. De keurmeester voor deze groep was Henk Companjen en de vaste veldbegeleider was Jan Bosters. Na een kort welkomstwoord vertrok iedereen vol goede moed naar de velden.

In de jeugdgroep was het moeilijk om het wild te vinden in de velden. Aangezien er best een aantal honden waren die een hele goede eerste beurt gelopen hadden gingen we na de middag op zoek naar wild voor deze honden. Het wild werd wel gevonden, maar de honden wisten er geen punt op te maken. Er was 1 hond die het gevonden wild wel voorstond maar het niet op de correcte manier afwerkte en buiten het zicht van de keurmeester en voorjager het wild toonde. Deze hond kreeg voor zijn manier van jagen en veldaanpak daarom nog een Eervolle Vermelding. Dit was Szervusz Csilke van voorjager Monique van Rozendaal, met deze EV werd deze hond tevens Beste Jeugd Vizsla van de dag.

Voor de Novice groep was er voldoende wild in de velden en kwamen bijna alle 12 honden voor wild. Helaas wilde het daar de meeste honden ook niet lukken om een correct punt te maken. Er was 1 hond die wel een punt wist te maken en dat was de Duitse Staande Korthaar Karo van de Slotbosse-Heide van Lia van Ballegooijen. Deze hond werd 1ste met Goed in deze groep.