Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

veldwerk training Marknesse 21 maart 2015 12Afgelopen zaterdag was de voorjaars trainingsdag van de vereniging voor honden die in het voorjaar wedstrijden willen lopen in de jeugd en in de novice klasse. De groep bestond uit 8 honden waarbij de kortharige Vizsla’s in het meerderheid waren, daarnaast nog een draadhaar Vizsla en een Cesky Fousek.

Ons gastheer en trainer was, net als vorig jaar, Dave van het Land. Hoewel het een druilerige dag belovende te worden, hebben we het aardig droog gehouden en een zonnestraal af en toe hielp om warm te blijven.

’s Morgens, onder de genot van een kop koffie, eerst wat theoretisch uitleg. Daarna voorstaan geoefend waarbij de honden werden geprikkeld. Het was duidelijk hoe jonge honden gemotiveerd werden door de aanwezigheid van wild.
Alle honden hadden interesse, zij waren eerder te fanatiek dan ongeïnteresseerd. Eenmaal in het veld namen ze dan ook mooi de ruimte om te gaan jagen.
Ondanks dat de graslanden nog vrij kaal waren, konden enkele jonge Vizsla’s een fraaie kophouding en een mooie zoekpatroon laten zien en tot voorstaan komen. Diva, een korthaar teefje van ruim 2,5 jaar en Cardhu, een Vizsla draadhaar mogen daarbij best even apart genoemd worden vanwege het mooie werk dat ze hebben laten zien.

Namens de Veldwerkcommissie wens ik alle deelnemers veel succes op de komende veldwedstrijden.

Erika Elsjan