Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

5Zaterdag 14 Maart 2015 was onze Kennismakingsdag Veldwerk in Fijnaart. Elk voor- en najaar wordt er zo’n dag georganiseerd door de veldwerkcommissie. Met deze dag proberen we nieuwe onervaren voorjagers enthousiast te krijgen voor het veldwerk of het spel op de wind zoals de instructeur het afgelopen zaterdag noemde.

De instructeur was Cor Woets een enthousiast veldwerkman blijkt elke keer weer. Dat je zelfs als redelijk ervaren voorjager nog heel wat  kunt opsteken van een instructiedag bleek maar weer eens erg duidelijk. Dat was meteen ook het advies van Cor Woets aan ons als aanwezige commissieleden om eens na te denken over de doelgroep van een kennismakingsdag zoals we die nu hebben. Misschien dat we er voor de toekomst een instructiedag van kunnen maken en daarmee ook combinaties aan kunnen spreken met al wat meer veldwerk ervaring.

Het weer was afgelopen zaterdag koud en guur, maar dat mocht de pret niet drukken. Er zat veel verschil tussen de honden, zo waren er jonge honden die duidelijk blij waren met de vrijheid die ze kregen en die ook niet van plan waren terug te komen bij de baas. Gelukkig zaten er ook een paar duidelijke talenten bij, die al duidelijk wisten wat ze in het veld moesten doen. Hopelijk zijn we er in geslaagd om weer wat voorjagers en honden enthousiast te krijgen voor het veldwerk en zien we deze terug op trainingsdagen en de jeugdwedstrijden.

79