Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Inloggen leden


Gebruikersnaam   Wachtwoord   Onthoud mij     Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

Online bezoekers

We hebben 395 gasten en geen leden online

Zoeken

Europa Kupa 2013Van 10 tot en met 13 mei vond het Europese kampioenschap veldwerk voor Hongaarse staande honden in Cegléd Hongarije plaats. Het bestuur had daarvoor de volgende Vizsla’s uitgenodigd: Alma van Erika Elsjan, Catou van Yvette Hoorman, Mano van Lies van Essen, Szarvas van Ingrid de Jong en Csillag van Herman Obbink. Een mooi gemixt team, 2 draadharen, 3 kortharen, 3 teven en 2 reuen, van alles wat.

Ons team moest het opnemen tegen een Hongaars korthaar team, een Hongaars draadhaar team en de teams van Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Rusland. De loting op de erg late vrijdagavond zorgde ervoor dat nagenoeg het hele Nederlandse team in groep A werd ingedeeld. Alleen Lies moest met Mano meedoen in groep B helaas.

Een zeer warme eerste wedstrijddag zorgde ervoor dat er op het -veelal uitgezette- wild erg moeilijk was te scoren. Er vielen zaterdag maar twee kwalificaties. In groep A was dat Csillag van Herman met een 1ZG. In groep B wist Huba van het Hongaarse draadhaarteam een punt te maken, eveneens een 1ZG. Nederland stond na de eerste dag op een gedeelde eerste plaats!

Het apport uit water leverde zondag voor het Nederlandse team nauwelijks problemen op en bleef gedeeld eerste. Ook de confirmationtest (een soort van exterieurkeuring) gaf aan dat de Nederlandse Hongaarse staande honden zeker niet onder doen voor die uit Hongarije, de bakermat van de Vizsla.

Maandag was het een heel stuk koeler, zeg maar rustig koud, nat en winderig, een welhaast typisch Nederlandse regendag. Dat moest toch gunstig uitpakken voor onze honden! Helaas kon, ondanks het goede werk wat getoond werd, het Nederlandse team niet meer tot scoren komen. Het Hongaarse draadhaar team wist het beter aan te pakken met een 1U voor Huba. Ook Indra van het Duitse team wist met een resCACIT te scoren. Na drie dagen wedstrijden was een gedeelde derde plaats voor Nederland het maximaal haalbare.

Klassement Europacup teams

1 Hongarije draadhaar
2 Duitsland
3 Hongarije korthaar en Nederland


Klassement Europacup individueel

1 Zöldmáli Huba + Europees kampioen + beste draadhaar reu
2 Indra von der Lippeaue + Vice Europees kampioen + beste draadhaar teef
3 Magor Csillag + beste korthaar teef
3 Név Assony’s Csillag dé Vita + beste korthaar reu

 

Het individuele overall klassement zag er iets anders uit. België, Frankrijk, Denemarken en Engeland deden dit jaar niet mee mede omdat ze te weinig gelegenheid hadden van tevoren te trainen. Om die reden waren er individuele inschrijvingen mogelijk waar vooral Hongaren die afgevallen waren bij de selectiewedstrijden gebruik van maakten. Die Vizsla’s hebben zich vooral nu van de goede kant laten zien:

Individueel klassement

1 Zöldmáli Huba
2 Luppa-Vadász Piszke + CACIT
3 Indra von der Lippeaue + resCACIT
4 Bereki Móka
5 Alcsi Gergő
6 Magor Csillag
6 Név Asszony’s Csillag dé Vita
6 Csővárberki Újonc

 

De volledige uitslag: 

 http://www.drotszorumagyarvizsla.hu/doksik/EKeredmenyek.xls

Voor de foto’s:  http://gallery.site.hu/u/DMVSZ/munka/2013/0511-13/