Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 321 gasten en geen leden online

Op zaterdag 30 mei jl. was onze jaarlijkse Vizsladag. We kunnen terugzien op een geweldige dag in Hulshorst. We werden geholpen door het mooie weer (elders in het land was het toch duidelijk slechter), de schitterende velden op het terrein van Andries Waijer en de gezelligheid van de deelnemers met hun prachtige Vizsla’s.

Zoals gebruikelijk zijn we om 8:00 uur gestart met de Special en de basistest. Op dit vroege tijdstip beginnen meeste KJV-proeven en MAP’s waar de basistest en Special op voorbereiden: “morgenstond heeft goud in de mond”. Vooral de proeven van de Special waren van een zodanig niveau dat de deelnemende honden de maximale tijd nodig hadden om hun proeven af te werken. De start van de rest van het programma liep daardoor enige vertraging op.

Na 10:30 konden de ingeschreven Vizsla’s meedoen aan verschillende programma-onderdelen. Allereerst de bekende proeven: veldwerk, markeren, sleep, apport te land en apport uit water. Daarnaast de exterieurkeuring, de ringtraining en de junior-handling, onderdelen die zeer in trek zijn. Vooral bij de exterieurkeuring, die de meeste deelnemers had, liepen de wachttijden wat op, maar het mooie weer en de verschillende stands met kleding, voer en hondenattributen, maakte het wachten aangenaam. Na jarenlange afwezigheid was de behendigheidsbaan ook weer aanwezig op de Vizsladag en uit de vele positieve reacties die we opvingen willen we dat ook zo houden.

Dit jubileumjaar waren er een paar nieuwe progamma-onderdelen. Kinderen konden zich laten schminken en liepen daarna trots met hun opgemaakte gezichten over het terrein. Een grappig onderdeel was het ‘ludieke apport’, het door de hond apporteren van een rauw ei of een knakworst. Het ei was meestal niet zo’n probleem, maar haast geen enkele Vizsla kreeg het worstje heelhuids bij zijn baas. De gehele dag liep een fotograaf rond die portretten schoot van Vizsla’s, met of zonder baas.

Ook nieuw was de workshop zweetwerk. Een geweldig interessant en leerzame happening, met liefde en passie gebracht door de instructeurs. Door de reacties en het aantal inschrijvingen is duidelijk dat ook dit onderdeel voor herhaling vatbaar is.

De spreiding en het aantal activiteiten zorgde ervoor dat, ondanks een groter aantal deelnemers dit jaar, de wachttijden bij alle onderdelen, behalve exterieur, beperkt bleef. “Wat een geweldig gezellige dag, het loopt soepel, we hoeven nergens te wachten”.

Rond 16:00 was de prijsuitreiking waarvoor Evelien Verweij van Natuurlijk Vers Voer en Anja Lafeber prijzen beschikbaar hadden gesteld. Daarna konden (iets later dan de bedoeling) de leden de algemene ledenvergadering (ALV) bijwonen. Door het aantal aanwezigen vergeleken met ALV’s van voorgaande jaren is gebleken dat een jaarvergadering met, voor en door leden helemaal past op de Vizsladag!

Bij deze nodigen we alle Vizslaliefhebbers al uit voor de volgende Vizsladag op zaterdag 28 mei 2016.