Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Op zondag 25 augustus 2019 is er een extra Jacht Basis Test gepland.

In verband met de vele aanmeldingen voor de voorjaars JBT hebben we besloten om een 2e JBT te plannen en zo alle teleurgestelde voorjagers tegemoet te komen.

De JBT wordt wederom, voor de 12e keer afgenomen bij:

De Waltakke - Bolksbeekweg 7 - 7241 PH Lochem

De JBT wordt georganiseerd voor maximaal 18 vizsla's. De inschrijving wordt dan ook gesloten zodra dit aantal + 3 reserves behaald is! 
-> het maximale aantal is bereikt en de inschrijving is gesloten. 

 

Het doel van de JBT is het vinden van Vizsla’s die over jachteigenschappen beschikken. Vizsla’s die op een andere wijze, via veldwerk of SJP-proeven bijvoorbeeld, niet in beeld komen. Vizsla’s die echter wel interessant (kunnen) zijn voor een verantwoord fokprogramma. Tevens is het vaak voor enkele deelnemers een hele leuke gelegenheid om eens te kijken wat uw jachthond allemaal kan* én hoe zijn/haar bouw beoordeeld wordt.

*enige training is aan te raden.

De JBT bestaat uit de volgende testen:

  •          Schottest
  •          Veldtest
  •          Spoortest
  •          Watertest
  •          Apporteertest

Alle testen worden beoordeeld erkende keurmeesters. Voor een volledige beschrijving van de JBT verwijzen wij u graag naar het reglement. Hierin kunt u ook vinden wat de inhoud van de testen zijn.

Tevens willen wij nog extra attent maken op onderstaande:

  • de hond in bezit moet zijn van een geldig NHSB nummer, óf deze moet aantoonbaar zijn aangevraagd bij de Raad van Beheer.
  • Indien je hond nog nooit in het water is geweest of geapporteerd heeft, dit waarschijnlijk dan ook niet zal lukken.
  • De spoortest toch echt wel eens uitgewerkt moet zijn door uw hond. Ondanks de goede neus die de Vizsla heeft, moet hij/zij wel weten wat er van hem/haar verwacht wordt.

Een tip die we kunnen meegeven: Neem het reglement door en kijk of de testen ook in je trainings-programma van je jachtgroep past. Vragen om de testen grotendeels meerdere keren uit te voeren, is niet verkeerd. Niet in een jachtgroep!? Vraag dan iemand in je omgeving om deze testen te doen.

Een JBT certificaat kan dan ook helpen bij het verkrijgen van een positief fokadvies van de vereniging (fokreglement). U bent natuurlijk ook van harte welkom als u niet met uw hond wilt fokken, maar wel geïnteresseerd bent in de jachteigenschappen van uw Vizsla.

Naast het testen van jachteigenschappen vindt er op deze dag tevens een exterieurkeuring plaats. De beoordeling van deze keuring heeft geen invloed op het wel/niet behalen van een JBT certificaat. Echter, als uw hond ouder is dan 9 maanden op de dag van keuring, dan wordt de beoordeling wel als officiële exterieurkeuring erkend.

Bent u bereid om te komen en uw fantastische Vizsla te tonen ? Dan zijn wij erg benieuwd naar wat uw hond in huis heeft en zien wij u graag op zondag 25 augustus in Lochem.

(inschrijving open voor honden van 7 maanden of ouder op de dag van de JBT).

Op de dag zelf kunt u gebruikmaken van de lunch. De kosten hiervoor zijn € 10,00 p.p. en bestaat uit soep, broodje kroket, broodje ham en kaas en koffie/thee, jus, melk. Je dient dit ’s morgens zelf aan te geven en zelf af te rekenen aan de restauranthouder.

Heeft u nog vragen ? Stuurt u dan een e-mail naar jbt@magyar-vzisla.nl of bel Ine Haarman (06-44984455 tussen 19:00 en 20:30 uur)