Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 272 gasten en geen leden online

Verenigingsnieuws

Op 1 november heeft Kynologen Verbond Nederland (KVN) een klachtenbureau in het leven geroepen. Ten behoeve van klachten van leden, maar ook niet leden over de zaken die er mis zijn in de kynologie. Zaken die mis gaan in de reglementen van verenigingen, het Kynologisch Reglement van de Raad van Beheer (RvB), en zaken die niet soepel lopen bij het bureau van de Raad van Beheer. Klachten van fokkers, klachten van besturen van (ras)(kynologen) verenigingen. Daar waar dingen vreemd, verkeerd of krom zijn of lijken, daar gaat het om.
Soms lopen mensen tegen dingen op die niet direct oplosbaar zijn, omdat ze er, naar hun gevoel, alléén in staan. Het is de KVN gebleken, dat er veel klachten zijn die váker voorkomen dan men denkt en daarom gaat ze aan klachtenbundeling doen!

Klachtenbureau KVN
KVN wil alle klachten en misstanden inventariseren, bundelen en wanneer er tenminste 10 items over het zelfde onderwerp binnenkomen, aankaarten bij de instantie waarover geklaagd wordt om te zien of daar een oplossing voor te vinden is, of in andere gevallen initiatiefvoorstellen realiseren.
Op de nieuwe website www.kvnklachtenbureau.nl vind je de spelregels.

Op 12 november gaan we Vizsla's kijken bij de Nimrod! Erik ten Have met draadhaar Zõldmáli Frakk en Carlo Opheij met korthaar Wenters Dévai Csipke (Csilla) hebben zich beiden geplaatst voor deze prestigieuze jachthondenproef. Het is in Nederland het hoogst haalbare op apporteergebied en een enorme eer om uitgenodigd te worden voor de Nimrod.

Dit jaar vindt de Nimrod plaats in Gelderland bij Kasteel Doorwerth. Er zullen 18 honden en hun voorjagers deelnemen. Wat geweldig dat twee daarvan een Vizsla zijn! Wil je zien wat je met een Vizsla, een goede training en een portie doorzettingsvermogen kunt bereiken? Kom dan kijken op 12 november.

Het bestuur wenst Erik en Carlo veel succes en een fantastische, onvergetelijke ervaring toe!

Voor meer informatie zie https://www.nimrodnederland.nl

Van 5 t/m 7 oktober 2018 wordt de Europacup CACIT in Mosonmagyaróvár in Hongarije gehouden. Voor deze 20ste jubileum editie van de Europacup heeft het bestuur aan de hand van de aanmeldingen en de behaalde resultaten de volgende teams afgevaardigd:

Open klasse Team Korthaar
Peggy van den Crommenacker met Szervusz Csipke
Lies van Essen met Quodian’s Cayenne
Michael Pallesen met Quodian’s Rembrandt 
Monique van Rozendaal met Szervusz Csilke
Monique van Rozendaal met Szervusz Delta

Open klasse Team Draadhaar
Yvette Hoorman met Fényes Varázs Glenda
Yvette Hoorman met Quodijin’s Gündi

Derby Team
Lies van Essen met Crimson Sky’s Purple Rain
Herman Obbink met Crimson Sky’s Hunter

Wij wensen Team NL heel veel succes in Hongarije.

jaarprijzen2017

De Wissel jaarprijs voor beste Vizsla ‘jeugd’ 2017
1 Quodijin’s Gündi, NHSB3022470, 26-11-2015, teef, eig: Yvette Hoorman (44 punten)
2 Quodian's Cajun, HHSB3035200, 24-2-2016, teef, eig: Lies van Essen (17 punten)
3 Arany Nimród Oszkar Orest, NHSB3026998, 7-4-2015, reu, eig: Edwin en Nicolien Kors (17 punten)

De Wissel jaarprijs voor beste Vizsla ‘voor het schot’ 2017
1 Szervusz Csilke (Spike), NHSB2981349, 7-11-2014, teef, eig: Monique van Rozendaal (20 punten)
2 Quodian's Cayenne, NHSB2892731, 10-8-2012, teef, eig: Lies van Essen (18 punten)
3 Fényes Varázs Glenda, NHSB2916839, 13-3-2013, teef, eig: Yvette Hoorman (16 punten)

De Wissel jaarprijs voor beste Vizsla ‘na het schot’ 2017
1 Bakó Barát Az Élet, NHSB2941477, 9-10-2013, reu, eig: Eric Ouweneel (30 punten)
2 Wenters dévai Csipke, NHSB2970033, 2-6-2014, teef, eig: Carlo Opheij (23 punten)
3 Falkó van de Verre Hoeve, NHS2861853, 25-11-2011, reu, eig: Max Verhoeven (18 punten)

De Wissel jaarprijs voor de mooiste Vizsla ‘exterieur’ 2017
1 Quodian's Glayva, NHSB2869036, 25-1-2012, teef, eig: Lies van Essen (30 punten)
2 Quodian's Benka, NHSB3011960, 9-7-2015, teef, eig: Lies van Essen (27 punten)
3 Quodijin’s Gündi, NHSB3022470, 26-11-2015, teef, eig: Yvette Hoorman (26 punten)

De Wissel jaarprijs voor beste allround Vizsla draadhaar 2017
Quodijin’s Gündi, NHSB3022470, 26-11-2015, teef, eig: Yvette Hoorman

De Wissel jaarprijs voor beste allround Vizsla korthaar 2017
Quodian’s Rembrandt, NHSB2840143, 16-05-2011, reu, eig: Michael Pallesen

Hieronder vindt je de veldwerk activiteiten die wij voor het najaar van 2018 hebben gepland. De data en locaties zijn onder voorbehoud. Via de website zullen we je ruim van te voren op de hoogte brengen van de definitieve data en locatie.
Inschrijvingen voor de genoemde activiteiten kan plaatsvinden via de elektronische weg nadat de betreffende inschrijfformulieren op de website zijn geplaatst.
Sluitingsdatum van de inschrijving voor de activiteiten is 14 dagen voor aanvang van de activiteiten. Kort na de sluiting zullen de inschrijvers per e-mail op de hoogte worden gesteld van de status van hun inschrijving.

Veldwerktraining te Biervliet (Zeeland)

 • Zaterdag 25 augustus 2018> max. 8 deelnemers

Deze training is open voor alle voorjagers die met hun Vizsla willen gaan deelnemen aan veldwedstrijden. De minimale leeftijd van de deelnemende honden is 9 maanden, dit ook omdat de training wordt gegeven in de bietenvelden. De training zal dit najaar gegeven worden door Jack de Dobbelaere. Een zeer ervaren voorjager van de Duitse Staande Draadhaar. Deze training wordt aangeboden inclusief koffie en lunch voor 50 euro.
Klik hier om in te schrijven.

Voor meer inlichtingen over de training kan je contact opnemen met Monique van Rozendaal (06-21511132) of per e-mail via veldwerk@magyar-vizsla.nl


Veldwedstrijden

De inschrijving voor de veldwedstrijden verloopt via het digitale ORWEJA wedstrijdensysteem my.orweja.nl. Als het een nieuwe inschrijving betreft dien je je eerst te registreren. Na de registratie vul je dan de gegevens van je hond in en kan je de stamboom en registratieformulier uploaden. Heb je een account aangemaakt dan kan je je inschrijven voor de gekozen wedstrijd(en). Nadere informatie over de inschrijving kan je vinden op de site van ORWEJA of door de volgende links te volgen: Informatie over hoe te registreren.

Je kan je inschrijven voor de volgende 3 wedstrijden vanaf woensdag 1 augustus:  

 • Woensdag 19-09-2018 CAC wedstrijd te Willemstad
 • Zaterdag 22-09-2018 Jeugdwedstrijd te Willemstad
 • Zaterdag 29-09-1018 Jeugdwedstrijd te Steenbergen/ De Heen

Na de inschrijving ontvang je een e-mail met gegevens hoe je kunt betalen.

Opmerking: indien de stamboom en het registratiebewijs niet in my.orweja.nl zijn geregistreerd (ge-upload), kan de inschrijving niet in behandeling worden genomen.

De wedstrijden staat open voor alle continentale staande honden uit rubriek B. Inschrijven per wedstrijdklasse kan met maximaal 2 honden per voorjager.

Deelname aan de Jeugdwedstrijden is mogelijk als je hond op de dag van de wedstrijd tenminste 9 maanden oud is en niet ouder dan 30 maanden. Bij de jeugdklasse gelden de voorrangsregels zoals deze door Orweja zijn vastgesteld; namelijk eerst honden met een Basis Veldwerk Test of een veldwerkkwalificatie. Daarna volgen leden met Vizsla, dan leden die hebben ingeschreven met een ander ras, daarna komen niet leden met een Vizsla en als laatste niet leden met een ander ras.

Sluitingsdatum van de inschrijving voor de wedstrijden is 14 dagen voor aanvang van de wedstrijd. Kort na de sluiting zullen de inschrijvers per e-mail op de hoogte worden gesteld van de status van hun inschrijving.

Voor meer inlichtingen over de wedstrijden kan je contact opnemen met Monique van Rozendaal (06-21511132) of per e-mail via veldwerk@magyar-vizsla.nl

In dit jubileumjaar zal de Europa Cup 2018 plaatsvinden in Mosonmagyaróvár, Hongarije. Dit zal de 20e editie worden! Wij zijn heel blij dat dit prestigieuze evenement weer doorgang kan vinden doordat de Hongaren de organisatie op zich nemen. De Europa Cup 2018 wordt gehouden 5-6-7 oktober.

Mocht je interesse hebben in deelname in het Nederlands Team Open klasse of Derby team dan ontvangen we graag een mailtje vóór 3 september aan veldwerk@magyar-vizsla.nl
Voor de Open Klasse gelden toelatingseisen. Zie deze link voor de criteria. Voor de Derby geldt dit jaar dat honden niet ouder dan 20 maanden mogen zijn.

Sommige leden hadden het al gezien: de website wordt aangepakt. Teksten worden herschreven en de navigatie wordt vereenvoudigd. Alles met als doel een duidelijke, informatieve en aantrekkelijke website. Na een paar jaar waren sommige teksten verouderd, klopte de informatie soms niet meer en was de indeling niet meer naar ons zin.

Alles vindbaar

Alle belangrijke informatie blijft vindbaar. Veel informatie stond dubbel op de website. Deze verdubbelingen halen we zoveel mogelijk weg. Het kan dus gebeuren dat je bepaalde informatie niet meer op de plek vindt waar je het gewend was, maar dan is het elders op de site nog wel beschikbaar.
Andere informatie zetten we niet meer op deze website, omdat die op andere sites beter wordt bijgehouden en beter doorzoekbaar is, bijvoorbeeld de Gezondheidsuitslagen. Je kunt dan wel vanaf deze site doorklikken naar de betreffende site.

Veel werk

Het is veel werk om alle teksten en formulieren onder handen te nemen. We zijn er nog niet mee klaar.  Je kunt dus de komende weken nog meer veranderingen verwachten op de site. Kijk eens rond op onze vernieuwde site! En kun je jou favoriete pagina tóch niet meer vinden, laat het ons weten. We helpen je graag op weg.

Vanuit Orweja zijn er per 1 juli 2018 enkele wijzigingen doorgevoerd in het regelement van de veldwedstrijden voor staande honden. De reden voor wijzigingen is dat deze nu beter aansluit op de Internationale Reglementering en is een impuls tot kwaliteitsverbetering.

Hieronder willen wij de belangrijkste informatie kort weergeven;

 • De novice veldwedstrijden voor staande honden zijn vervallen.
 • De leeftijdsgrens voor deelname aan jeugdwedstrijden is uitgebreid naar 30maanden bij aanvang van het seizoen (voor het najaar is dat 1 juli).
  Note: Honden die hebben meegedaan open klas wedstrijden worden niet meer toegelaten in de jeugd.
 • Tevens is besloten dat ook op Nationale kampioenschapsveldwedstrijden (CAC) eenmaal missen of uitstoten van goed geplaatst wild leidt tot uitsluiting. Artikel II.8 is hiertoe gewijzigd.
 • Het gebruik van het werkboekje blijft verplicht 

Voor meer informatie verwijzen wij naar de Orweja site: https://www.orweja.nl/aangepaste-versie-supplement-voor-staande-honden

Op zondag 2 september rond 15.00 uur zal er een bijzondere algemene ledenvergadering plaatsvinden. Een bestuursledenverkiezing zal het voornaamste agendapunt zijn. De vergadering wordt belegd in verband met het aftreden van Herman Obbink als voorzitter. Peggy van den Crommenacker stelt zich verkiesbaar als nieuwe voorzitter. In de Vizsla Varia, die binnenkort op je deurmat valt, schrijft Herman waarom hij nu aftreedt en stelt Peggy zich nader voor als voorzitter.

De BALV wordt gehouden direct na afloop van de Kampioenschapsclubmatch in Apeldoorn, bij de Apeldoornse Kynologenclub aan de Polderweg 5. Het bestuur nodigt je hiervoor van harte uit. De vergadering is toegankelijk voor leden, gezinsleden en ereleden. Het bestuur verzoekt leden, die een mededeling, voorstel of vraag hebben om dit minimaal twee weken voor de vergadering aan de secretaris te melden.

Na de succesvolle wandelingen van dit jaar met een heleboel Vizsla's hebben we op 7 oktober 2018 weer een wandeling georganiseerd.
De locatie voor deze Vizslawandeling is deze keer het strand van Hoek van Holland. Een perfecte plaats voor onze Vizsla's om eens lekker uit hun dak te gaan!

We verzamelen vanaf 13:15 uur bij de parkeerplaats aan het uiteinde van de Badweg.
Zie ook:
https://goo.gl/maps/WvnLpE2paHv
(let op: zover mogelijk de badweg doorrijden tot het strand)

Vertrek 13:30. Door de duinen moeten we ongeveer 2 minuten aangelijnd lopen waarna de honden vrij het strand op mogen.

Lees meer...

Op zaterdag 18 augustus is onze jaarlijkse SJP voor Grote Münsterlanders en Vizsla’s. Wij rekenen weer op een groot aantal deelnemers die opgaan voor een C-, B- of A-diploma!

Wij zijn blij dat we weer terecht kunnen op het prachtige terrein De Crobse Waard in Haaften. Daar hebben we alle ruimte voor het uitzetten van de standaard proeven, zoals het volgen en uitsturen, de markeerproef, het apport over diep water en de dirigeerproef. De organisatie is dit jaar in handen van onze apporteercommissie in samenwerking met de Grote Münsterlandervereniging.

Kun je niet deelnemen dit jaar, geef je dan op als helper! Dan hoef je niets te missen van deze mooie proevendag.


De inschrijving voor de SJP’s via ORWEJA, gaat open op vrijdag 1 juni aanstaande om 19.00 uur voor de SJP’s georganiseerd door de provincies en om 20.00 uur voor de SJP’s georganiseerd door de rasverenigingen.

Dus zorg dat je klaarzit om 20.00 uur om je in te schrijven via ORWEJA.nl voor de SJP van de NVHSHV en de GMV op 18 augustus in Haaften.

Met dank aan onze sponsor ImperialFood.imperial food

LET OP: Geannuleerd
Omdat er teveel blauwalg in het water is, heeft de evenementencommissie moeten besluiten de wandeling te annuleren.
De locatie voor de Vizslawandeling is deze keer het Kuinderbos van (1200 ha) in Luttelgeest. Dit is het grootste aaneengesloten bos van de Noordoostpolder. In het westelijk deel van het Kuinderbos mogen honden loslopen. Een prachtig, uitgestrekt bos dat (bijna) alles heeft wat een Vizsla-bezitter maar kan wensen: brede lanen, grasvelden, knusse slingerpaadjes, voldoende zwemgelegenheid en natuurlijk gezellige horeca.
Een perfecte plaats dus voor onze Vizsla's om eens lekker uit hun dak te gaan!

We verzamelen vanaf 13:45 uur bij de parkeerplaats aan de Schansweg, vertrek 14:00 uur.
De duur van de wandeling is ongeveer 1,5 - 2 uur. Ook afhankelijk van de temperatuur en snelheid van de groep.

Adres parkeerplaats: Schansweg (t.h.v. nummer 4) Luttelgeest.

Voor de jongere Vizsla's zijn er mogelijkheden om de route af te snijden. Loopse teefjes moeten deze wandeling helaas overslaan.  Ook is het verstandig je hond een halsband om te doen voorzien van telefoonnummer, mocht je hond weglopen of jou kwijt zijn en retour naar parkeerplaats gaan. 
Deelname is op eigen risico en kan verslavend werken ;-)

Na de wandeling is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid bij het nabijgelegen Restaurant De Wipkip nog gezellig na te kletsen. 

Aanmelden is niet nodig. 
Ben je geïnteresseerd in dit prachtige ras? Loop gerust mee! 
Graag tot ziens!
Voor vragen: Gerald 06-13058497 mail wandelingen@magyar-vizsla.nl

Hierbij hebben wij het genoegen je uit te nodigen voor de Kampioenschapsclubmatch 2018 voor de Vizsla Korthaar en Vizsla Draadhaar, welke gehouden zal worden op zondag 2 september. De Kampioenschapsclubmatch zal worden gehouden bij de Apeldoornse Kynologenclub, Polderweg 5, 7327 GX Apeldoorn. Bij slecht weer hebben we helaas geen mogelijkheid naar binnen te gaan. We hopen natuurlijk dat we alle Vizsla’s kunnen showen in het zonnetje. Maar houd wel rekening met eventueel minder goede weersomstandigheden.

Als keurmeesters zijn uitgenodigd Mw. Gerda Halff-van Boven (alle reuen, onder voorbehoud) en Dhr. Dick Rutten (alle teven, onder voorbehoud). De keuringen beginnen om 10.00 uur. Vanaf 9:00 uur bent je van harte welkom.

De inschrijving sluit op 18 augustus 2018. Klik hier om in te schrijven.

Lees meer...

Eric Bako2Goed opgeleide jachthonden zijn onmisbaar voor de weidelijke  jacht in Nederland. Een goede jachthond speurt het wild op en haalt het geschoten wild. Daarbij moeten zij zich niet door barrières van water, riet, struiken et cetera laten hinderen, ze moeten de instructies van hun baas direct en goed opvolgen maar moeten ook zelfstandig kunnen werken.

Om te kunnen beoordelen of jachthonden aan dit alles voldoen worden er jaarlijks de zogenaamde Standaard Jacht Proeven (SJP’s)  en Meervoudige Apporteer Proeven (MAP’s) gehouden. Van ieder jachthondenras wordt alleen de best presterende hond gevraagd voor de Nimrod. Dat betekent dat er een heel scala aan verschillende jachthondenrassen op de wedstrijd acte de presence geeft. Dit jaar waren er 18 combinaties van hond en voorjager, waaronder sinds lange tijd weer een Vizsla, de draadhaar Bakó Barát Az Élet met als eigenaar/voorjager Eric Ouweneel.


Klik hier om te lezen hoe Eric zich voorstelde voor de Nimrod 

Ja, en dan komt de dag van de Nimrod, op maandag 13 november 2017. Samen met mijn Waspikse vrienden Peter Boons en Jan Donks vertrokken we om 06.00 uur naar het Limburgse Herkenbosch en we bleken niet alleen te zijn. Zo’n 3.000 jachtvrienden waarvan een aantal met hun hond – ook Vizsla’s- bezoeken het evenement. Om 08.00 vindt de officiële opening plaats, zijn er diverse toespraakjes, worden de deelnemers voorgesteld en de proeven uitgelegd, waarna om 09.00 uur de wedstrijd begint. En ik moet zeggen, alles zat mee die dag. Perfecte organisatie, schitterende omgeving en bovenal prachtig weer. Eerst maar even Eric Ouweneel opgezocht om hem veel succes te wensen. Hij had er zin in en maakte evenals Bakó een heel ontspannen indruk.

De deelnemers waren in drie groepen van 6 combinaties ingedeeld en er waren drie proeven waarop telkens door elke hond drie apporten moesten worden binnengebracht.
De ene keer moet de hond een sleepspoor uitwerken, de andere keer een geschoten stuk wild markeren of zoeken naar bijvoorbeeld een in het bos verloren geraakte geschoten kraai. Wat het moeilijk maakt is de variatie in het terrein en de overgangen die de honden daarin moeten maken, het –soms snelstromend- water en vooral de grote afstanden van meer dan 100 tot 200 meter die de honden telkens moeten overbruggen.

Natuurlijk hebben wij deze dag vooral Eric en Bakó gevolgd en gaandeweg kregen wij steeds meer bewondering voor deze fantastische combinatie. Eric heeft een geweldige concentratie en rust en weet dat op Bakó over te brengen. Onverstoorbaar, zelfstandig en met heel weinig aanwijzingen doet Bakó zijn werk. Wat vooral opviel is dat hij telkens vastberaden, in een goed tempo en zonder te vragen (om te kijken naar zijn voorjager) afstand neemt en op zoek gaat naar het apport. Eric kan hem met minimale aanwijzingen sturen en vormt daarmee met Bakó de haast ideale combinatie waarbij de hond wel luistert naar zijn baas, wel zijn aanwijzingen opvolgt, maar daarbij ook in staat is om zelfstandig te werken. Gelukkig vind ik dit niet alleen, ook mijn vriend Peter Boons, meerdere malen deelnemer aan de Nimrod en winnaar, werd steeds enthousiaster over wat hij van Bakó en Eric zag, zodat we hen op een gegeven moment al als winnaar 2017 tipten. En wat was het spannend en wat was er een ontlading bij Eric toen ook het allerlaatste negende apport binnenkwam.

Ja, en dan begint vanaf vier uur het wachten op de einduitslag. In een grote afgeladen volle tent. En het eerste succes kwam al snel. Eric mocht naar voren komen om de prijs van de “Vrienden van de Nimrod” in ontvangst te nemen. Deze selecte groep kenners had besloten om op basis van het werk dat Eric en Bakó deze dag hadden laten zien, aan hen de prijs toe te kennen.

En vervolgens wordt het nog spannender. Het eerst wordt nummer 18 naar voren geroepen en begint het aftellen naar nummer 1. Bij nummer 4 mocht Eric op het podium. Persoonlijk vonden wij dit een te lage klassering omdat wij Eric op 1 of 2 hadden ingeschat, maar ja, het blijft een jurysport en vooral juryleden in het veld kunnen dingen zien die wij als toeschouwers missen. We konden er dus wel mee leven en het is en blijft een uitzonderlijk goede prestatie.

Alle apporten binnen, het felbegeerde AA diploma, de prijs van de “Vrienden van de Nimrod” en dat voor een voorjager die nog maar net komt kijken en een hond die pas vorige maand 4 jaar is geworden. Een geweldige promotie voor de Vizsla te midden van 10 retrievers en 7 andere staande honden.  Bedankt Eric en Bakó!

O ja, voor de volledigheid, Wilfred Schenk, ruim 30 jaar ervaring, drie maal op de Nimrod, eenmaal winnaar, met zijn Labrador James van de Waterlandspolder werd Nimrodwinnaar 2017. Ook hem is het van harte gegund.

René van Bokhoven

Het bestuur wil Eric met zijn Bakó van harte feliciteren met deze gewelidige prestatie!

Voor de komende Europacup heeft het bestuur aan de hand van de aanmeldingen en de behaalde resultaten de volgende teams afgevaardigd:

Open klasse Team
Lies van Essen met Quodian’s Cayenne
Yvette Hoorman met Fényes Varázs Glenda
Michael Pallesen met Quodian’s Rembrandt
Monique van Rozendaal met Quodian’s Rivella
Monique van Rozendaal met Szervusz Csilke

Derby Team

Lies van Essen met Quodian’s Cajun
Yvette Hoorman met Quodijin's Gündi
Monique van Rozendaal met Szervusz Delta

Wij wensen Team NL heel veel succes in Denemarken.

Het ECVO-panel (European College of Veterinarian Ophthalmologists) van oogspecialisten heeft besloten om de regels voor MPP (membrana pupillaris persistens) te wijzigingen in het oogonderzoek. Hierdoor moeten wij als vereniging het Fokreglement (VFR) gaan aanpassen. Aangezien een wijziging van dit VFR altijd voorgelegd moet worden aan de leden en dit pas kan op de Algemene ledenvergadering van volgend jaar, hebben we als bestuur besloten dat we tot die tijd een overgangsregeling zullen hanteren. Deze overgangsregeling is geldig totdat er een nieuw VFR is aangenomen en heeft alleen betrekking op de aandoening MMP omdat dit voor ons ras niet als een probleem wordt beschouwd. Hieronder de tekst van het ECVO-panel zoals deze vermeld is op de site van de Raad van beheer:

ECVO-oogonderzoek – MPP

Eén van de aandoeningen waarop een hond, ongeacht het ras, standaard wordt onderzocht tijdens het ECVO-oogonderzoek is membrana pupillaris persistens (MPP). Bij deze aandoening blijven er resten van het vaatstelseltje voor de lens (membrana pupillaris) achter. Dit achterblijven heet persisteren. Normaal verdwijnt dit vaatstelseltje circa vier weken na de geboorte. MPP is een aangeboren (congenitale) oogafwijking. Omdat er nog veel onduidelijk is over het voorkomen van MPP bij de verschillende soorten rassen, staat vaak in het commentaarvak ‘onder studie’. Bij een paar rassen is bekend dat MPP veel voorkomt; bij deze rassen staat er ‘vrij’/’niet vrij’. In september 2016 is er door de ECVO artsen besloten om altijd de box vrij/niet vrij te gebruiken. Het is aan de rasverenigingen om na te gaan of MPP bij hun ras een probleem is en daar het fokbeleid op aan te passen.

Op 10 juli bereikte ons het droevige bericht dat Andries Wajer op donderdag 6 juli j.l. na een kort ziekbed is overleden. Andries was een markante persoonlijkheid en erg bekend in de jachthondenwereld. In zijn woonplaats Hulshorst had hij een schitterend terrein in een prachtige omgeving. Wij mochten als vereniging daar vele Jachtbasistesten en Vizsladagen organiseren. De jachthut ‘Kaliber Twaolf’, achter zijn huis, was een welkome plek na een jachtpartij of tijdens een evenement. Ook hebben we daar gebruik van mogen maken voor onze ledenvergaderingen.

Andries heeft zelf jaren Duitse Staande Kortharen gehad en met succes voorgejaagd. Hij had een kennel, genaamd ‘Van de Varenbeek’ omdat hij aan de Varenbeek woonde. Af en toe had hij een nestje met Duitse Staande Kortharen. De pups die hijzelf aanhield kregen een gedegen opleiding op zijn gevarieerde terrein.

Andries hield van de gezelligheid rondom zijn huis en genoot daar, soms onder het genot van een borrel, enorm van. Hij was erg inventief, voor het uitzetten van een jachthondenproef had hij telkens nieuwe ideeën. Ook wilde hij met alle plezier als beoordelaar optreden en de keurmeesters daar waar nodig helpen. Ook toen het lopen wat moeilijk werd was dat geen probleem, met zijn terreinauto kon hij overal waar nodig aanwezig zijn.

Wij wensen Mekkie, zijn beide zoons Kees en Arend Jan, familie en vrienden heel veel sterkte de komende tijd.

jaarprijzen2016

Beste Vizsla in het werk ‘voor het schot’ 2016
1. Quodians Rembrandt van Michael Pallesen (22 punten)
2. Wenters Dévai Cinka van Erika Vasas (13 punten)
3. Fényes Varázs Glenda van Yvette Hoorman (12 punten)

Beste Vizsla in het werk ‘na het schot’ 2016
1. Wenters Dévai Betli van Bob Rietdijk (23 punten)
2. Quodians Javik van Kees Kamphuis (21 punten)
3. Falkó van de Verre Hoeve (21 punten)


Beste jeugdhond 2016

1. Quodijin's Gündi (29 punten)
2. Zoldmali Eskimo (28 punten)
3. Lüszi van de Achthoevenslag van Cees Beersen (26 punten)


De beste / mooiste Vizsla op exterieur 2016

1. Fényes Varázs Gustav van Nathalie Wassenaar (29 punten)
2. Zoldmali Eskimo van Odette vd Lans (27 punten)
3. Quodians Rembrandt van Michael Pallesen (27 punten)


De beste allrounder Vizsla Korthaar 2016

1. Quodians Rembrandt van Michael Pallesen (11 punten)
2. Szervusz Csilke van Monique van Rozendaal (23 punten)
3. Wenter Dévai Cinka van Erika Vasas (23 punten)


De beste allrounder Vizsla Draadhaar 2016

werd niet uitgereikt.

ton van der bruggen DSC02133Op 27 oktober ontvingen we het droevige bericht dat Ton van der Bruggen op 26 oktober 2016 op 65 jarige leeftijd is overleden. Ton van der Bruggen was een bevlogen jachthondenman en had de Vizsla als favoriete ras. Voor onze vereniging heeft hij zich vele jaren ingezet bij de Vizsladag (familiedag), de jachthondenproeven en de meervoudige apporteerproeven. We zullen zijn kennis en kunde betreffend het werken met de Vizsla gaan missen! We wensen zijn vrouw Susan, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe.

Tijdens de algemende ledenvergadering (ALV) van 28 mei 2016 werd door de leden een aantal voorstellen tot wijziging in het Verenigingsfokreglement (VFR) van de Vizslavereniging aangenomen. Op 18 juli jongstleden ontvingen wij van de Raad van Beheer de officiële goedkeuring en zij waren verheugd ons te melden dat de aangepaste versie van ons VFR voldoet aan alle eisen. De aangepaste versie is per 1 augustus 2016 in werking getreden en heeft geen invloed op de lopende fokaanvragen, omdat zij ofwel al voldeden aan de aangepaste regels ofwel vóór de ingangsdatum zijn aangevraagd. Uiteraard moeten alle toekomstige aanvragen voldoen aan het aangepaste reglement. De belangrijkste verandering is dat één van beide ouderdieren een officieel ECVO oogonderzoek moet hebben en vrij moet zijn verklaard. 

links Quodian's Levanne (beste jeugd) en Quodian's Rembrandt (beste 'voor het schot'en Vizsla Korthaar allrounder) van Michael Pallesen, midden Bakó Barát Az Élet (beste "voor het schot") van Eric Ouweneel, rechts Fényes Varázs Gusztáv (mooiste Vizsla) van Nathalie Wassenaar

De Wissel jaarprijs voor beste Vizsla ‘jeugd’ 2015
1 Quodian's Levanne, NHSB2971030, 26-06-2014, teef, eigenaar: Michael Pallesen (36 punten)
2 Csipkéskuti Czikcak (Csípke), NHSB2992828, 24-07-2014, teef, eig: Lies van Essen (24 punten)
3 Alcsi Kacér, NHSB2994534, 17-6-2014, teef, eig: Bernadette van Drie (23 punten)
4 Wenters Dévai Csipke, NHSB2970033, 2-6-2014, teef, eig: Carlo Opheij (22 punten)

De Wissel jaarprijs voor beste Vizsla ‘voor het schot’ 2015
1 Quodian's Rembrandt, NHSB2840143, 16-05-2011, reu, eig: Michael Pallesen (21 punten)
2 Fényes Varázs Glenda, NHSB2916839, 13-03-2013, teef, eig: Yvette Hoorman (20 punten)
3 Gércei-Vadász'Zenith"Drago", NHSB2826994, 12-04-2010, reu, eig: Bernadette van Drie (11 punten)

De Wissel jaarprijs voor beste Vizsla ‘na het schot’ 2015
1 Bakó Barát Az Élet, NHSB2941477, 9-10-2013, reu, eig: Eric Ouweneel (23 punten)
2 Zöldmáli Frakk, NHSB2852864, 4-4-2011, reu, eig: J.H.G. ten Have (18 punten)
3 Fényes Varázs Cesar Beuk, NHSB2805807, 8-8-2010, reu, eig: Irene Reinders (17 punten)

De Wissel jaarprijs voor de mooiste Vizsla ‘exterieur’ 2015
1 Fényes Varázs Gusztáv‏, NHSB2916837, 13-03-2013, reu, eig: Nathalie Wassenaar (30 punten)
2 Ragnolds Scotch Bonnet, NHSB2942974, 13-06-2013, teef, eig: Lies van Essen (29 punten)
3 Zöldmáli Frakk, NHSB2852864, 4-4-2011, reu, eig: J.H.G. ten Have (27 punten)

De Wissel jaarprijs voor beste allround Vizsla Korthaar 2015:
1 Quodian’s Rembrandt, NHSB2840143, 16-05-2011, reu, eig: Michael Pallesen
2 Gércei-Vadász'Zenith"Drago", NHSB2826994, 12-04-2010, reu, eig; Bernadette van Drie 

De Wissel jaarprijs voor beste allround Vizsla Draadhaar 2015:
Werd niet uitgereikt dit jaar.

Over 2,5 maand is de ALV en is het dus ook weer tijd voor de Jaarprijzen. 
Dit jaar zullen de nieuwe jaarprijzen voor het eerst worden uitgereikt;

 • Beste hond bij het werk voor het schot
 • Beste hond bij het werk na het schot
 • De mooiste Vizsla
 • Beste allrounder
 • Beste Jeugdhond

Alle Orweja resultaten zijn reeds bekend, deze hoeven daarom niet meer te worden ingeleverd.  Echter; wanneer jou vizsla in het buitenland ook resultaten behaald heeft en je wil mee dingen naar een van de Jaarprijzen, dan moet je deze zelf indienen.
Daarnaast hebben we geen goed inzicht in de showresultaten in zowel binnen als buitenland. Graag ontvangen we daarom VOOR 30 april de 3 beste resultaten per categorie (Voor het schot, na het schot en exterieur).
Op de ALV zullen de prijzen worden uitgereikt.
De puntentelling van de Jaarprijzen vindt u hier.

Op zaterdag 30 mei jl. was onze jaarlijkse Vizsladag. We kunnen terugzien op een geweldige dag in Hulshorst. We werden geholpen door het mooie weer (elders in het land was het toch duidelijk slechter), de schitterende velden op het terrein van Andries Waijer en de gezelligheid van de deelnemers met hun prachtige Vizsla’s.

Zoals gebruikelijk zijn we om 8:00 uur gestart met de Special en de basistest. Op dit vroege tijdstip beginnen meeste KJV-proeven en MAP’s waar de basistest en Special op voorbereiden: “morgenstond heeft goud in de mond”. Vooral de proeven van de Special waren van een zodanig niveau dat de deelnemende honden de maximale tijd nodig hadden om hun proeven af te werken. De start van de rest van het programma liep daardoor enige vertraging op.

Na 10:30 konden de ingeschreven Vizsla’s meedoen aan verschillende programma-onderdelen. Allereerst de bekende proeven: veldwerk, markeren, sleep, apport te land en apport uit water. Daarnaast de exterieurkeuring, de ringtraining en de junior-handling, onderdelen die zeer in trek zijn. Vooral bij de exterieurkeuring, die de meeste deelnemers had, liepen de wachttijden wat op, maar het mooie weer en de verschillende stands met kleding, voer en hondenattributen, maakte het wachten aangenaam. Na jarenlange afwezigheid was de behendigheidsbaan ook weer aanwezig op de Vizsladag en uit de vele positieve reacties die we opvingen willen we dat ook zo houden.

Dit jubileumjaar waren er een paar nieuwe progamma-onderdelen. Kinderen konden zich laten schminken en liepen daarna trots met hun opgemaakte gezichten over het terrein. Een grappig onderdeel was het ‘ludieke apport’, het door de hond apporteren van een rauw ei of een knakworst. Het ei was meestal niet zo’n probleem, maar haast geen enkele Vizsla kreeg het worstje heelhuids bij zijn baas. De gehele dag liep een fotograaf rond die portretten schoot van Vizsla’s, met of zonder baas.

Ook nieuw was de workshop zweetwerk. Een geweldig interessant en leerzame happening, met liefde en passie gebracht door de instructeurs. Door de reacties en het aantal inschrijvingen is duidelijk dat ook dit onderdeel voor herhaling vatbaar is.

De spreiding en het aantal activiteiten zorgde ervoor dat, ondanks een groter aantal deelnemers dit jaar, de wachttijden bij alle onderdelen, behalve exterieur, beperkt bleef. “Wat een geweldig gezellige dag, het loopt soepel, we hoeven nergens te wachten”.

Rond 16:00 was de prijsuitreiking waarvoor Evelien Verweij van Natuurlijk Vers Voer en Anja Lafeber prijzen beschikbaar hadden gesteld. Daarna konden (iets later dan de bedoeling) de leden de algemene ledenvergadering (ALV) bijwonen. Door het aantal aanwezigen vergeleken met ALV’s van voorgaande jaren is gebleken dat een jaarvergadering met, voor en door leden helemaal past op de Vizsladag!

Bij deze nodigen we alle Vizslaliefhebbers al uit voor de volgende Vizsladag op zaterdag 28 mei 2016.

Beste korthaar    
Quodian’s Cayenne, Eig.: Lies van Essen    185 punten
Jetta van de Achthoevenslag, Eig.: Carlo Ophey      169 punten
Gércei Vadász Zenith Drago, Bernadette van Drie    149 punten
     
Beste draadhaar    
Zöldmáli Frakk, Eig.: Erik ten Have   203 punten
Fényes Varázs Gusztáv, Eig.: Ruud Wassenaar   110 punten 
Bakó Barat az Élet, Eig.: Eric Ouweneel     66 punten
     
Beste jonge hond    
Bakó Barat az Élet, Eig.: Eric Ouweneel     66 punten
Fényes Varázs Gusztáv, Eig.: Ruud Wassenaar     45 puntenjaarprijzen2014Op de foto van links naar rechts:

Beste korthaar:
Quodian's Cayenne, eigenaar: Lies van Essen 

Beste jonge hond:
Bakó Barat ez Élet, eigenaar: Eric Ouweneel

Beste draadhaar: 
Zöldmáli Frakk, eigenaar: Erik ten Have

Waarom een convenant voor fokkers en dekreu-eigenaren?

Waar verderop in dit artikel fokker staat kan ook dekreu-eigenaar gelezen worden.

Op dit moment zijn er geen fokkers die erkend zijn door de rasvereniging. De fokker dient nu een fokaanvraag in en krijgt al dan niet een positief fokadvies. Omdat we niet met een lijst van erkende fokkers werken kunnen we mensen die op zoek zijn naar een pup niet op de site doorverwijzen naar fokkers. We moeten wachten tot de fokker aangeeft dat hij bemiddeling wil.

De meeste fokkers hebben een eigen wachtlijst die al vaak ruim gevuld is voordat mensen die op de wachtlijst bij de vereniging staan aan de beurt komen. Door het internet en de eigen websites die fokkers vaak hebben, komen de mensen die direct bij de fokkers informeren eerder aan de beurt dan diegenen die bij de vereniging op de wachtlijst staan. Dit betekent voor de pupbemiddeling veel werk waar uiteindelijk niemand iets aan heeft.

Om het mogelijk te maken dat potentiële pupkopers via een lijst met erkende fokkers op de site van de vereniging rechtstreeks in contact komen met fokkers willen we als Commissie Fokkerij & Gezondheid een convenant invoeren. In dit convenant spreken de Vizslavereniging en de fokker een aantal zaken af en door beide te ondertekenen conformeren ze zich aan dat convenant.

Lees meer...

Vandaag is de Facebook-pagina van de Vizsla Vereniging online gegaan.
We nodigen je als verenigingslid van harte uit om lid te worden van deze groep!

Op deze pagina wordt regelmatig informatie vanuit diverse invalshoeken gedeeld, uiteraard gerelateerd aan de Vizsla. Zoals het laatste nieuws van de vereniging, aankondigingen van activiteiten, verslagen, informatie en uitslagen, aankondigingen van te verwachten nesten, etc. etc.

Deze Facebook-pagina is besloten, dus alleen toegankelijk voor leden van de Vizsla Vereniging.
Voorwaarde is dat alleen profielen onder eigen persoonsnaam, zoals bekend bij de ledenadministratie, worden toegelaten (aliassen niet, ook niet naderhand). Berichten plaatsen is niet mogelijk, maar je kunt als lid reageren op alle geplaatste berichten.

Beste leden,

Hierbij een oproep om mee te dingen naar de jaarprijzen van het jaar 2014. Wij zien graag de resultaten van uw Vizsla tegemoet !
Het gaat hier om de prijs voor de beste draadhaar, beste korthaar en beste jonge hond. Voor de jonge hond gelden de resultaten behaald tot en met een leeftijd van 18 maanden.

Denkt u in aanmerking te komen voor 1 van deze prijzen stuur dan de resultaten in voor 25 april a.s. aan de werkgroep jaarpijzen via jaarprijzen@magyar-vizsla.nl

Het bestuur

Lees meer...

De vereniging bestaat dit jaar 40 jaar. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! Dit jaar staan er diverse extra activiteiten gepland. Voor de organisatie zijn we op zoek naar leden die ons daarbij willen helpen. Wil je helpen of mocht je ideeën hebben stuur dan een mailtje naar evenementen@magyar-vizsla.nl  

Woensdagavond 11 februari vond in Maarsbergen een bijzondere algemene ledenvergadering plaats. Tijdens deze zeer goed bezochte vergadering werd een compleet nieuw bestuur gekozen. De gekozen bestuursleden zijn: Bernadette van Drie, Erika Elsjan, Ine Haarman, Sylvia de Jong (penningmeester), Monique van Rozendaal, Monique van Spengen (secretaris) en Herman Obbink (voorzitter).
In bijgevoegd document stelt het bestuur zich voor.

Beste leden,

Vanaf heden is het mogelijk om een leesaccount af te sluiten voor de online database ZooEasy Online.

Met dit online programma krijgt u niet alleen toegang tot alle gegevens van de in Nederland geregistreerde honden vanaf 1950, maar u kunt zelf ook proefnesten en (proef)stambomen maken en inteeltcoëfficiënt bekrekeningen uitvoeren.

De database is momenteel gevuld met 1605 draadharen en 7333 kortharen.

Een leesaccount is uitsluitend voor leden beschikbaar en kost € 10,= per jaar, met voor 2014  € 7,50.

Voorlopig is het aantal leesaccounts beperkt tot maximaal 25, dus meldt u snel aan want op = op.

Meer weten? Klik hier….. (alleen voor leden)

Startscherm Gegevens hond Stamboom
Startscherm Gegevens-hond Stamboom

Beste korthaar    
     
Név Asszony’s Csillag dé Vita, Eig.: Herman Obbink   312 punten
     
Quodian’s Rembrandt, Eig.: Michael Pallesen   217 punten
     
Gércei Vadász Zenith Drago, Bernadette van Drie   100 punten
     
Beste draadhaar    
     
Zöldmáli Frakk, Eig.: Erik ten Have   114 punten
     
Beste jonge hond    
     
Quodian's Cayenne, Eig.: Lies van Essen   35 punten

Het in Vizsla Varia nummer 2 2013 gepubliceerde Verenigingsfokreglement (VFR), is ingeleverd bij de Raad van Beheer. Helaas bleek toch dat de Raad van Beheer een kleine tekstuele correctie noodzakelijk vond. Bij punt 4 was het “format” niet volledig gevolgd en had men daar bij de eerder aangeleverde versies over heen gelezen. Aangezien het hier geen inhoudelijke aanpassing betreft, zijn deze correcties  doorgevoerd.

De Raad van Beheer heeft ons Verenigingsfokreglement per 30 september goedgekeurd. Dit houdt in dat het in werking is getreden per 1 oktober 2013. U kunt ons Verenigingsfokreglement elders op de website terugvinden.

Het bestuur
Geachte leden,

Om in te kunnen schrijven op de KNJV jachthondenproeven moet u zich registreren.
Hierbij kunt u opgeven of u lid bent van een rasvereniging en wordt gevraagd om een lidmaatschapsnummer.
Aangezien onze vereniging geen lidmaatschapsnummers voert kan er dus in dit verplichte veld niets ingevoerd worden.
Na overleg met ORWEJA, kunt u volstaan door in dit veld n.v.t. in te vullen.

Het bestuur

De website is in een geheel nieuw jasje gestoken en werkt nu met een verbeterde besturing. Nog niet alles is volledig gereed. Niet alle links in de diverse artikelen zijn geupdated. Tevens zal het fotoalbum nog een iets ander uiterlijk krijgen en zo zijn er meer verbeterpunten. Uiteraard zal hier de komende tijd nog hard aan gewerkt worden. Ideeën en suggesties zijn natuurlijk welkom. Dat kan via webmaster@magyar-vizsla.nl of het forum.

Ed BooterOp 12 oktober 2012 heeft ons lid en oud voorzitter Ed Booter een legpenning van ORWEJA ontvangen.
Ed was om gezondheidsredenen al eerder gestopt als veldwerkkeurmeester, maar keurde nog wel op de KNJV jachthondenproeven. Binnen de ORWEJA heeft Ed vele functies bekleed en heeft hiervoor in 2008 een gouden erespeld van de Raad van Beheer mogen ontvangen.
Vanwege de langdurige inzet en verdiensten voor de jachthondensport als bestuurder, keurmeester en voorjager is aan Ed nu ook de ORWEJA legpenning uitgereikt.

Het bestuur feliciteert Ed van harte met deze fraaie erkenning. Lees hier meer.

Op 19 en 20 oktober wordt de ultieme wedstrijd voor all-round staande honden gehouden, De Grote Prijs Jan Coldewey. De wedstrijd betreft een 5-kamp over 2 dagen. Een wedstrijd die alle facetten van de veelzijdige, all-round, staande hond test. Met als onderdelen:
 
-    CAC Najaarsveldwedstrijd solo
-    CAC Apporteerwedstrijd ter Drijfjacht
-    CAC Zweetspoorproef F
-    KNJV jachthondenproef
-    Exterieurbeoordeling
 
Klik hier voor meer informatie over deze wedstrijd.
 
Er zijn twee deelnemende Vizsla’s aan deze editie van de wedstrijd. Het betreft :
 
-    Tineke Arends met PANNA
-    Herman Obbink met NÉV ASSZONY'S CSILLAG DÉ VITA
 
Wij wensen Tineke en Herman natuurlijk heel erg veel succes tijdens deze twee zware dagen !
Op de ALV zijn de jaarprijzen uitgereikt aan de winnaars. Wij feliciteren hun met de door hun honden behaalde resultaten!

Beste korthaar: beste_vizsla_korthaar_2011 Beste draadhaar:beste_vizsla_draadhaar_2011
1 : Gércei Vadász Zenith Drago
     Eig.: Bernadette van Drie
 155 pnt.       1: Zöldmáli Ludas
     Eig.: Erik Ten Have
 165 pnt.
2 : Pancaran’s Irisz
     Eig.: Wilma Notosoetarso
 114 pnt.  2: Zöldmáli Dráva
     Eig.: Erik ten Have
 99 pnt.

Beste jonge hond: 
beste_vizsla_korthaar_2011
1: Gércei Vadász Zenith Drago   Eig.: Bernadette van Drie     150 punten
2: Zöldmáli Dráva                      Eig.: Erik ten Have                99 punten

De voorzitter overhandigt de betreffende eigenaren de plaquettes behorend bij de jaarprijzen.

Op de Algemene Ledenvergadering van 15 mei 2012  is zowel het voorstel “Verenigingsfokreglement” als het voorstel “Jachtbasistest” aan de orde geweest. Beide voorstellen waren gepubliceerd in de Vizsla Varia nummer 1 van 2012.
De Algemene Ledenvergadering heeft met een aantal kleine wijzigingen beide voorstellen aangenomen. De herziene teksten zijn nu beide op de website gepubliceerd:

De ingangsdatum van het Verenigingsfokreglement is door de vergadering vastgesteld op 1 juni 2012.

Het bestuur

Bij de verzending van de bijlage behorend bij de eerder verzonden Vizsla Varia is blijkbaar in sommige gevallen iets mis gegaan en kan het zijn dat een aantal leden een lege enveloppe heeft ontvangen.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat deze bijlage bij de Vizsla Varia zou worden ingesloten maar dat was misgegaan, vandaar dat deze apart is nagezonden aan de leden op kosten van de drukker.

Voor de volledigheid vindt u hieronder de tekst uit de bijlage en is tevens het verzoek of u wilt doorgeven aan de secretaris per mail: secretaris@magyar-vizsla.nl als u inderdaad een lege enveloppe heeft ontvangen.

Geachte leden,

Abusievelijk is bij het Voorstel Jachtaanlegtest een noot blijven staan. Het gaat om Artikel 11, punt e. Deze is te vinden op pagina 34 van deze Vizsla Varia:

“Noot: in het geval dat de hond ten tijde van de herkansing de in art. 5, lid a, gestelde leeftijdsgrens overschreden heeft wordt de hond niettemin tot de eerstvolgende JBT toegelaten.”

Bovenstaande noot is niet van toepassing en had verwijderd moeten worden. Bedoeld was in het voorstel alleen een minimale leeftijdsgrens op te nemen zoals te vinden in “Artikel 5 Toelating” lid a:

“Tot de JBT worden toegelaten honden niet jonger dan 7 maanden op de dag dat de JBT plaats vindt. Voor de exterieurkeuring dienen de honden minimaal 9 maanden te zijn.”

Excuses voor het ongemak.

Het bestuur

Dit jaar vindt de Nimrod plaats op maandag 14 november 2011. Deze editie wordt de Vizsla vertegenwoordigd door voorjager Erik ten Have met zijn 4 jaar oude Vizsla Draadhaar reu Zoldmáli Ludas. Erik en Ludas hebben zich in de afgelopen maanden en ook in het vorige seizoen meer dan bewezen en prachtige prestaties neergezet. De eisen van deelname aan de Nimrod zijn hoog en alleen op uitnodiging mag men meedoen aan deze prestigieuze wedstrijd.

Wij wensen Erik en Ludas veel succes!


Wilt u gaan kijken naar deze combiantie en de andere deelnemers, dan kunt exacte informatie vinden omtrent de locatie, tijdstip van aanvang en meer vinden op de website van de Nimrod: http://www.nimrod-nederland.nl/