Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Bazil zoekt fijne plek

Online bezoekers

We hebben 207 gasten en geen leden online

Zaterdag 10 mei belooft een miezerige tot natte dag te worden. Rond 9.00 uur melden zich 13 voorjagers in Hulshorst om deel te nemen aan de Jacht Basis Test. De vierde aflevering  alweer. Ondanks de grijze lucht is de sfeer ontspannen.  De keurmeesters, de heren Mastenbroek, Klijsen en Mensink, zijn er ook en de chips kunnen gecontroleerd worden.
De deelnemers worden in 3 groepen ingedeeld. 1 groep kan starten bij de veldtest, een andere groep bij de watertest en een derde groep bij de exterieurkeuring. Gezien het geringe aantal deelnemers verwachten we niet dat er grote wachtrijen zullen ontstaan. En dat blijkt ook. De tests verlopen voorspoedig en het ochtendprogramma zit er om 12:00 voor iedereen op. De resultaten zijn tot dan toe veelbelovend. Bij de water- en apporteertest zijn geen onvoldoendes uitgedeeld. Bij de veldtest zijn er helaas wel een paar honden ‘gesneuveld’. Tijd voor de lunch nu. Zoals altijd weer keurig verzorgd door het team van Andries Wajer.

Na de lunch moeten er nog twee onderdelen worden afgewerkt. De spoortest en de schottest. We nemen afscheid van de heer Mensink, zijn taak zit er immers op. Bij de KCM later dit jaar zullen we hem weer zien. Bij de spoortest ontstaat de langste wachtrij. Door de aard van de test is er nu eenmaal meer tijd nodig om deze voor iedere deelnemer goed voor te bereiden. Net als bij de veldtest zien we dat ook hier, helaas, enkele honden het er niet goed vanaf brengen. Bij de schottest gaat het een heel stuk beter. Er blijkt geen enkele hond schotgevoelig.

Om 14:00 zijn we klaar. De administratie kan worden verwerkt en we komen tot de conclusie dat er dit keer 5 honden een positief resultaat hebben behaald voor alle onderdelen, in willekeurige volgorde: 

 1. Név Asszony’s Gaya
  NHSB 290950
  I. Haarman

 2. Quodian's Winston (Sem)
  NHSB 2908093
  A.J. van Erp

 3. Floor
  NHSB 2814082
  M.G.L. Ramakers

 4. Nemzet Kincse Csiperke (Panni)
  MV 9579/13
  A. Sonsdorp

 5. Quodian’s Solista (Luna)
  NHSB 2901295
  H. van Santen