Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 226 gasten en geen leden online

In Fijnaart is dit jaar onze derde najaarsveldwedstrijd gehouden. In de jeugdklasse hebben 12 honden deel genomen, 8 Vizsla korthaar, 2 Cesky Fousek, 1 Giffon Korthals en 1 Duitse Staande korthaar.
De verzamelplaats was in de Fendertse Hoeve in Fijnaart. Na een welkomstwoord door Bob Gaasbeek konden we vertrekken naar de velden. Peter Bahlke was de keurmeester en de groep werd begeleid door Huibert Polak.  

Het beloofde weer een mooie dag te worden. Huibert had gezorgd voor nieuwe velden, waar geduurde de dag voldoende wild zich liet zien. In een erg groot bieten veld waar we de dag begonnen scoorde de eerste hond meteen een erg mooi punt op een koppel patrijs. Later zou blijken dat dit ook meteen de hoogste kwalificatie van de dag zou zijn. Vervolgens hebben er nog 9 honden in datzelfde veld gelopen, maar helaas geen wild getoond. Toen was de beurt aan de Duitse korthaar, deze liet zien dat er wel degelijk wild in dat grote veld zat en maakte met veel bravoure een punt op een fazant. Na de middagpauze wist een derde hond nog een kwalificatie te behalen in een smalle strook met bieten waar het moeilijk lopen was met de wind die van de zijkant kwam. Alle drie de kwalificaties werden vergeven aan andere rassen dan de Vizsla. Gelukkig wist een jonge Vizsla reu in zijn derde beurt, met een mooie loop, een Eervolle Vermelding te behalen. Hierdoor werd Szimat Ersziny met zijn voorjager Otto Delfgou tevens beste Vizsla van de Dag.

Groep 1 Jeugd:
Keurmeester                   : Peter Bahlke
Veldbegeleider                : Huibert Polak

1ste Uitmuntend
Luca van de Uilenberg
Griffon Korthals, reu 
VJ: Gerda Simons

2de Zeer Goed
McKenzie van de Slotbosseheide
Duitse Staande Korthaar, teef 
VJ: Gerda Mulders

3de Goed
Vasco Venaticus Major
Cesky Fousek
VJ: Lieke Verhelst

Eervolle vermelding en Beste Vizsla van de dag
Szimat Ersziny
Vizsla korthaar, reu
VJ: Otto Delfgou 
2013 9 28 vww jeugd 1stU 2deZG 3deG

2013 9 28 vww jeugd EV Szimat Ersziny