Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 407 gasten en geen leden online

 

In Steenbergen is dit jaar onze eerste voorjaarsveldwedstrijd gehouden. Helaas moesten we door de slechte weeromstandigheden van het vroege voorjaar besluiten om de Novice klasse te annuleren. Dit betekende voor de jeugdklasse dat we de jeugdhonden konden verdelen over twee kleinere groepen, waardoor de honden allemaal ruim de kans kregen. Er hebben in totaal 18 honden deelgenomen, verschillen rassen waaronder 12 Vizsla korthaar, 3 Cesky Fousek ,1 Duitse Staande korthaar, 1 Duitse Staande draadhaar, 1 Duitse Staande langhaar en 1 Griffon Korthals

De verzamelplaats was Eetcafe ‘t Goeleven in De Heen. Peter Eering was de keurmeester bij de eerste groep en de veldbegeleider was Jan Bosters. Cor Woets heeft de tweede groep gekeurd en deze groep werd begeleid door Rob Mulder.

Ondanks dat er wild aanwezig was bleek het toch voor de meeste honden moeilijk om met de kou en de noordenwind een punt te maken. Er waren enkele honden die last hadden van de vele hazen en de aanwezige hazensporen. In de tweede groep konden gelukkig wel twee honden tot scoren komen, ook werd er in beide groepen een Eervolle vermelding gegeven aan een Vizsla. De twee kwalificaties vielen beide in de tweede groep, hier waren twee van drie Cesky Fouseks succesvol. Er was een tweede Goed voor Uran Venaticus Major en een eerste Zeer Goed voor Tyke Venaticus Major. In deze groep was ook nog een Eervolle vermelding voor Igor, een Vizsla korthaar reu voorgejaagd door Rianne Seitz. In de eerste groep was er enkel een Eervolle vermelding voor Quodian’s Rembrandt, een vizsla korthaar reu voorgejaagd door Michael Pallesen. De beker voor de beste Vizsla van de dag ging, na een overleg tussen de keurmeesters, naar Quodian’s Rembrandt.


Groep 1 Jeugd
Keurmeester : Peter Eering
Veldbegeleider : Jan Bosters

Eervolle Vermelding en Beste Vizsla
Quodian’s Rembrandt
Vizsla Korthaar reu
VJ: Michael Pallesen

Groep 2 Jeugd
Keurmeester : Cor Woets Henk Companjen
Veldbegeleider : Rob Mulder

1ste Zeer Goed
Tyke Venaticus Major
Cesky Fousek reu
VJ: Erwin Maas

2e Goed
Uran Venaticus Major
Cesky Fousek reu
VJ: Hannelies Kras

Eervolle vermelding
Igor (Dexter) 
Vizsla Korthaar reu
VJ: Rianne Seitz

rembrandt_evtyke_1ste_zeer_goeduran_2de_goed igor_ev