Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 325 gasten en geen leden online

2012_10_13_groenland_babna_buszkesegunkVoor deze dag helaas geen uitslag voor de Open klasse en voor de Jeugdklasse was ook bij 1 kwalificatie gebleven. De Vizsla korthaar Babna Büskeségünk van Joost Groenland werd voor haar werk beloond met een 1ste Zeer Goed en werd tevens Beste Vizsla van de dag.


Groep 1
Keurmeester     : Ton Slager
Veldbegeleider  : Huibert Polak


Jeugd

1ste Zeer Goed en Beste Vizsla

Babna Büskeségünk Vizsla Korthaar teef
VJ: Joost Groenland


In Fijnaart is op 13 oktober 2012 onze laatste najaarsveldwedstrijd van dit jaar gehouden. Er was een jeugdklasse met 12 honden, waaronder 8 Vizsla korthaar, 1 Vizsla draadhaar, 2 Duitse staande korthaar en 1 Cesky Fousek. Ook was er een Open klasse met 11 honden met de volgende rassen 3 Vizsla korthaar, 4 Vizsla draadhaar, 2 Korthals Griffon en 1 Duitse Staande draadhaar.

De verzamelplaats was dit najaar wederom in Fendertse Hoeve in Fijnaart. De jeugdklasse is gekeurd door Ton Slager met als begeleider Huibert Polak, de tweede groep is door Peter Eering gekeurd met als veldbegeleider Bas van Kuijk.

Het weer was die dag niet al te best, het was vochtig in de gewassen en het heeft voor de middag ook een heel tijd flink geregend. De jeugdgroep heeft gedurende dag redelijk wild gehad, maar vooral in de hoge groenbemester was het voor vele jeugdhonden moeilijk werken. Er was een groot bietenveld waar het meeste wild uitkwam, in dit veld wist Babna Büskeségünk een heel mooi punt te maken op een fazant, na een hele goede loop.

De Open klasse had beduidend minder wild en de twee honden die wel wild hadden wisten er geen punt op te maken. Wel waren er vier honden die een tweede beurt kregen, maar helaas ook toen geen wild. Van deze vier kregen er twee zelfs nog een derde beurt, maar ook toen geen wild helaas.