Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 397 gasten en geen leden online

In Steenbergen is dit jaar onze eerste najaarsveldwedstrijd gehouden. In de jeugdklasse hebben 14 honden deel genomen, verschillen rassen waaronder 7 Vizsla korthaar, 1 Vizsla draadhaar, 1 Epagneul Breton, 3 Duitse Staande korthaar, en 1 Cesky Fousek. In de noviceklasse waren het 3 Vizsla korthaar en 3 Vizsla draadhaar die deel hebben genomen.

Hieronder de uitslag en onderaan meer over deze wedstrijd.

1ste Goed Jeugd -Bella Rossi Buona Casa


Groep 1

Keurmeester                   : Pieter Rooijakkers
Veldbegeleider                : Rob Mulder

Jeugd

1ste Goed en Beste Vizsla

Bella Rossi Buona Casa, Vizsla Korthaar teef
VJ: Monique van Rozendaal

Eervolle Vermelding
Quodian’s Rubens (Vito), Vizsla Korthaar reu
VJ: Nicolette Roodink

Eervolle Vermelding
Quodian’s Sonne (Brava), Vizsla Draadhaar teef
VJ: Myrthea Rozendaal

Eervolle Vermelding
Quodian’s Rivella (Lola), Vizsla Korthaar teef
VJ: Monique van Rozendaal

EV Jeugd - Quodian's RivellaEV Jeugd - Quodian's SonneEV Jeugd - Quodian's Rubens

Groep 2

1ste Uitmuntend Jeugd - Kento van de Slottebosheide


Keurmeester                   : Henk Companjen
Veldbegeleider                : Jan Bosters

Jeugd:

1ste Uitmuntend
Kento van de Slotbosse-Heide, Duitse Staande Korthaar
VJ: J.F.A Brocken

Novice:

Eervolle vermelding
Dana, Vizsla Korthaar
Eig: B. Schouten
VJ: Ger Bekink

Eervolle vermelding
Quodian’s Gucci, Vizsla korthaar
VJ: Ronald van Cortenberghe

EV Novice - Quodian's GucciEV Novice - Dana

De verzamelplaats was dit najaar wederom Eetcafe ‘t Goeleven in De Heen. Er waren twee groepen, de eerste groep een Jeugd groep met voornamelijk Vizsla’s en de tweede groep een combinatie met Jeugd en Novice. Pieter Rooijakkers heeft de eerste groep met Jeugd honden gekeurd en ging richting velden met de veldbegeleider Rob Mulder. Henk Companjen heeft de tweede groep gekeurd en deze groep werd begeleid door Jan Bosters. 

Er stond deze dag veel wind en zeker voor de middag was het koud en vochtig. Gedurende de dag was er voor eerste groep meer dan voldoende wild, maar het bleek voor de jeugdhonden moeilijk om in deze omstandigheden een punt te scoren. Vele kregen lucht van het wild maar wisten het niet precies te lokaliseren, waardoor de kop naar beneden ging en het wild eruit gelopen werd. Pieter Rooijakkers zei na afloop dat we de honden niet moeten leren zoeken, maar dat ze zelf moeten leren vinden. Toch waren er 3 jeugdhonden in de eerste groep die een punt wisten te maken, van twee daarvan was de loop niet van dien aard dat er ook een kwalificatie gegeven kon worden en die werden beloond met een Eervolle Vermelding. Aan 1 jeugd hond werd wel een kwalificatie toegekend, die maakte aan eind van de dag een mooi punt op een klucht patrijzen. Nog een andere jeugdhond kreeg een eervolle vermelding omdat de tweede loop erg goed was. In de eerste groep zat ook de vizsla die Beste Vizsla van de dag werd, namelijk Bella Rossi Buona Casa van Monique van Rozendaal.
 
In de tweede groep liet 1 jeugdhond een loop zien van uitzonderlijk kwaliteit en deze Duitse Korthaar maakte ook nog een heel mooi punt. Kento van de Slotbosse-Heide werd daarvoor beloond met een 1ste Uitmuntend. Bij de novice honden is geen enkele hond tot scoren gekomen, wat wel jammer was aangezien er twee honden bij waren die wel wild hadden en het ook verwaaiden en voorstonden, maar het punt kon niet worden afgewerkt op een niveau dat wordt vereist in de Novice klasse. Wel werd aan deze twee Vizsla’s een Eervolle Vermelding toegekend.