Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 495 gasten en geen leden online

In Noordhoek is op zaterdag 14 april onze tweede voorjaarsveldwedstrijd gehouden. Dit was een wedstrijd met 1 jeugdklasse groep van 12 honden. 11 Vizsla’s korthaar en 1 Duitse Staande korthaar.
De verzamelplaats was café Noordhoek in Noordhoek. Keurmeester voor deze dag was Jos Kugel en de veldbegeleider was Pieter Jan Aarden. Na een kort welkomstwoord en wat uitleg over de dag vertrokken we om kwart over negen naar de velden.

Afgelopen zaterdag was er een koude Noordenwind met af en toe wat zon, maar voornamelijk was het bewolkt. De velden met wintertarwe stonden er prachtig bij met voldoende dekking. Wild was er genoeg aanwezig, heel veel hazen maar ook fazanten en patrijzen. De hazen bleken voor veel honden toch een te grote afleiding en sommige brachten het haas naar een volgend veld, ander hadden moeite met de vele hazensporen waardoor de neus naar de grond ging en daardoor het aanwezige veerwild niet correct voorgestaan werd maar eruit gestoten werd. Gelukkig waren er toch drie jonge honden die wel op de correcte manier voorstonden. Voor eentje hiervan was het voorstaan te kort voor een kwalificatie maar werd nog wel een Eervolle Vermelding toegekend voor het getoonde werk. De twee gekwalificeerde honden waren beide 11 maanden oud en ook nog eens broer en zus. De beker voor de Beste vizsla van de dag ging naar Quodian’s Rubens (Vito) met zijn voorjager Nicolette Roodink, voor beide was het hun eerste veldwedstrijd.
Bella Rossi Buona Casa, Vizsla Korthaar teefQuodian’s Rivella (Lola), Vizsla Korthaar teef1ste Zeer Goed en Beste Vizsla, Quodian’s Rubens (Vito), Vizsla Korthaar reu

Groep 1 Jeugd
Keurmeester :    Jos Kugel
Veldbegeleider:  Pieter Jan Aarden

1ste Zeer Goed en Beste Vizsla

Quodian’s Rubens (Vito), Vizsla Korthaar reu
VJ: Nicolette Roodink

2de Goed
Quodian’s Rivella (Lola), Vizsla Korthaar teef
VJ: Monique van Rozendaal

Eervolle Vermelding
Bella Rossi Buona Casa, Vizsla Korthaar teef
VJ: Monique van Rozendaal