Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 246 gasten en geen leden online

Eervolle Vermelding, Quintana Blitzen Jochem, Duitse Staande Korthaar reu2de Zeer Goed, Kento v.d. Slotbosse-Heide, Duitse Staande Korthaar reu1ste Uitmuntend, James van Twaalfmorgen, Duitse Staande Draadhaar reuGroep 1 Jeugd:
Keurmeester    : Ton Slager
Veldbegeleider  : Rob Mulder

1ste Zeer Goed
Gércei-Vadász Zenith ‘Drago’
Vizsla Korthaar reu
VJ: Bernadette van Drie

Eervolle Vermelding

Bella Rossi Buona Casa
Vizsla Korthaar teef
VJ: Monique van Rozendaal

Eervolle Vermelding
Quodian’s Rembrandt
Vizsla Korthaar reu
VJ: Michael Pallesen


Eervolle Vermelding, Quodian’s Rembrandt, Vizsla Korthaar reu Bella Rossi Buona Casa, Vizsla Korthaar teef 1ste Zeer Goed, Gércei-Vadász Zenith ‘Drago’, Vizsla Korthaar reuGroep 2 Jeugd/Novice
Keurmeester    : Henk Companjen
Veldbegeleider  : Jan Bosters

Jeugd:

1ste Uitmuntend
James van Twaalfmorgen
Duitse Staande Draadhaar reu
VJ: H. Hagen

2de Zeer Goed
Kento v.d. Slotbosse-Heide
Duitse Staande Korthaar reu
VJ: S. Brocken

Eervolle Vermelding
Quintana Blitzen Jochem
Duitse Staande Korthaar reu
VJ: Maarten ZwaanNovice, EV, Fényes Varázs Báró (Bob), Vizsla Draadhaar reu1ste Goed, Griffel des Champs des Dunes, Vizsla Draadhaar reu


Novice:

1ste Goed
Griffel des Champs des Dunes
Vizsla Draadhaar reu
VJ: Erna Gunderson

Eervolle vermelding
Fényes Varázs Báró (Bob)
Vizsla Draadhaar reu
VJ: Sarah Fonteyne

 

In Steenbergen is dit jaar onze eerste voorjaarsveldwedstrijd gehouden. In de jeugdklasse hebben 18 honden deel genomen, verschillen rassen waaronder 11 Vizsla korthaar, 2 Duitse Staande korthaar, 2 Epagneul Breton, 1 Duitse Staande draadhaar, 1 Cesky Fousek en 1 Griffon Korthals. In de noviceklasse waren het 4 Vizsla draadhaar en 2 Vizsla korthaar die deel hebben genomen.

De verzamelplaats was Eetcafe ‘t Goeleven in De Heen. Tijdens het welkoms woord van Irwan Notosoetarso, als voorzitter van de vizsla vereniging, werd kort stil gestaan bij het overlijden van Leen Meeusen. Leen Meeusen was een zeer sympatieke voorjager met zijn Epagneul Bretons en altijd graag gezien op onze wedstrijden. Keurmeester Ton Slager bedankt de vereniging voor dit gebaar ook namens Joa, de vrouw van Leen.

Deze dag waren er twee groepen, de eerste groep een Jeugd groep met voornamelijk Vizsla’s en de tweede groep een combinatie met Jeugd en Novice. Ton Slager was de keurmeester bij de eerste groep samen met aspirant keurmeester Jan van de Valk, de veldbegeleider was Rob Mulder. Henk Companjen heeft de tweede groep gekeurd en deze groep werd begeleid door Jan Bosters.

Het weer was prachtig zonnig en zou die dag geen spelbreker zijn. Echter de meeste velden bij de eerste jeugdgroep waren nog kaal of omgeploegd en bezaaid met hazen en de velden met wintertarwe waren net bemest, dit betekende dat deze groep het wild moest zoeken in de kantjes langs de dijken, dit was door de windrichting bij die dijkjes, voor de veelal nog onervaren honden en voorjagers, nog erg moeilijk. Gelukkig konden aan het einde van de dag toch een drietal Vizsla’s vermeld worden met een 1ste Zeer Goed voor Gércei-Vadász Zenith ‘Drago’ een Vizsla korthaar reu en kregen twee jonge Vizsla kortharen op hun eerste veldwedstrijd een Eervolle Vermelding.

Bij de tweede groep was de staat van de velden een stuk beter en was er ook genoeg wild voor alle honden. Hier was aan het einde van de dag dan ook een mooie uitslag met zelfs een 1ste Uitmuntend bij de jeugdhonden voor de Duitse Staande draadhaar James van Twaalfmorgen. Bij de Novice groep was er een 1ste Goed voor de Vizsla draadhaar Griffel des Champs des Dunes.

De beker voor Beste Vizsla van de wedstrijd is gewonnen door Gércei-Vadász Zenith ‘Drago’ van Bernadette van Drie