Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 389 gasten en geen leden online

Eervolle vermelding, Gércei-Vadász Zenith ‘Drago’, Vizsla Korthaar

Eervolle Vermelding en Beste Vizsla van de dag, Fényes Varázs Bente (Roza), Vizsla Draadhaar
 Eervolle Vermelding, Csipkéskúti Kacaj Kyra, Vizsla Korthaar

Groep 1 Jeugd:

Keurmeester                   : Cor Woets
Veldbegeleider                : Rob Mulder

Eervolle Vermelding en Beste Vizsla van de dag
Fényes Varázs Bente (Roza), Vizsla Draadhaar
VJ: Marieke Schippers

Eervolle vermelding
Gércei-Vadász Zenith ‘Drago’, Vizsla Korthaar
VJ: Bernadette van Drie

Eervolle Vermelding
Csipkéskúti Kacaj Kyra, Vizsla Korthaar
VJ: Sylvia de Jong


Groep 2 Jeugd en Novice:

Keurmeester                   : Henk Companjen
Veldbegeleider                : Jan Bosters

Jeugd:

1ste Zeer Goed
Cita v.d. Duyl, Duitse Staande Langhaar
VJ: Ina van Bragt

2de Zeer Goed
Don Bohemská Perla, Cesky Fousek
VJ: A. van Duren
1ste Zeer Goed, Cita v.d. Duyl, Duitse Staande Langhaar2de Zeer Goed, Don Bohemská Perla, Cesky Fousek
Novice:

Eervolle vermelding
Griffel des Champs des Dunes, Vizsla draadhaar
VJ: Erna Gunderson

Eervolle vermelding
Bayka, Vizsla korthaar
VJ: Peter Aversteeg

Eervolle vermelding
Alma z Tisnovskych reviru, Vizsla korthaar
VJ: Erika Elsjan
Eervolle vermelding, Griffel des Champs des Dunes, Vizsla draadhaarEervolle vermelding, Alma z Tisnovskych reviru, Vizsla korthaar


Najaarsveldwedstrijd Jeugd/Novice Steenbergen, woensdag 28 september 2011


In Steenbergen is dit jaar onze eerste najaarsveldwedstrijd gehouden. In de jeugdklasse hebben 14 honden deel genomen, verschillen rassen waaronder 7 Vizsla korthaar, 2 Vizsla draadhaar, 3 Duitse Staande korthaar, 2 Duitse Staande langhaar, 1 Cesky Fousek, 1. In de noviceklasse waren het 5 Vizsla korthaar en 1 Vizsla draadhaar die deel hebben genomen.

De verzamelplaats was dit jaar Eetcafe ‘t Goeleven in De Heen. Ondanks de drukte op de weg was iedereen redelijk op tijd en kon de wedstrijd op tijd beginnen. Er waren twee groepen, de eerste groep een Jeugd groep met voornamelijk Vizsla’s en de tweede groep een combinatie met Jeugd en Novice. Cor Woets heeft de eerste groep met Jeugd honden gekeurd en ging richting velden met de veldbegeleider Rob Mulder. Henk Companjen heeft de tweede groep gekeurd en deze groep werd begeleid door Jan Bosters. 

Het weer begon die dag met een beetje mist, wat al snel optrok om erg warm en zonnig te worden. Gelukkig waren de bieten in de ochtend nog vochtig en stond er een beetje wind. Gedurende de dag was er voor eerste groep meer dan voldoende wild, maar het bleek voor de jeugdhonden moeilijk om in deze omstandigheden een punt te scoren. Wel hebben bijna alle honden goed werk laten zien en waren ze in het veld om te jagen. Keurmeester Cor Woets zei in zijn verslag dat lang geleden was dat hij zoveel kwaliteit had gezien onder de jeugdhonden bij de Vizsla. Gelukkig werden er ook nog eens drie Eervolle vermeldingen uitgedeeld, deels om de voorjager te stimuleren en ook om het goede werk van de honden te belonen. Na overleg tussen beide keurmeesters heeft de Vizsla draadhaar Fényes Varázs Bente (Roza) van Marieke Schippers de beker voor de beste Vizsla van de dag gekregen.

In de tweede groep wist de eerste jeugdhond van de dag meteen een punt te scoren. Van de vier jeugd honden wist ook nog een tweede hond te scoren. Bij de novice honden is geen enkele hond tot scoren gekomen, wat wel jammer was aangezien er vier honden bij waren die wel wild hadden en het ook verwaaiden, maar het punt kon niet worden afgewerkt op een niveau dat wordt vereist in de Novice klasse. Wel werd er zeer naar behoren gewerkt aldus de keurmeester, wat ook blijkt uit de drie Eervolle Vermeldingen die hier werden uitgedeeld.