Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 302 gasten en geen leden online

CACT, Keurmeester Henk Companjen
 
1e ZG, Fledder van het Reigerskantje, DSL reu
E/VJ: Wil v/d Langenberg
 
2e G, Fasco van het Eppenzolder, DSL teef
E/VJ: Luut Meinsma
 
3e Goed, Juli Istropolis Kince, Vizsla draadhaar teef
E/VJ: Lies van Essen
2e G, Fasco van het Eppenzolder, DSL teef, E/VJ: Luut Meinsma3e Goed, Juli Istropolis Kince, Vizsla draadhaar teef, E/VJ: Lies van Essen
Jeugd, Keurmeester Cor Woets. Aspirant Jan van der Valk
 
1e ZG, Eelke Ruisseau de Betail, Epagneul Breton teef
E/VJ: Josephine Floor
 
2e Goed, Sieger Vanaticus Major, Cesky Fousek reu
E/VJ: K.H. Odink
 
3e Goed, Josje van de Slotbosse Heide, DSK teef
E/VJ: Eric Mulders
 
Goed, Bayka, Vizsla korthaar teef
E/VJ: Peter Aversteeg
 
EV, Vadaszfai Sima, Vizsla korthaar teef
E/VJ: Irene Dijkshoorn
2e Goed, Sieger Vanaticus Major, Cesky Fousek reu, E/VJ: K.H. Odink1e ZG, Eelke Ruisseau de Betail, Epagneul Breton teef, E/VJ: Josephine Floor
Goed, Bayka, Vizsla korthaar teef, E/VJ: Peter AversteegEV, Vadaszfai Sima, Vizsla korthaar teef, E/VJ: Irene Dijkshoorn
Het aantal aanmeldingen voor deelname aan de wedstrijden in Fijnaart is zonder meer goed. In de Open klasse 15 voor 12 plaatsen en bij de jeugd zelfs 23 voor 12 plaatsen ! We hopen dat dat een voorbode is voor een succesvolle dag.
 
Onderweg naar Fijnaart blijkt dat al veel velden er erg zwart uitzien. Een paar weken geleden stonden er nog volop bieten. Even maak ik me zorgen over wat we de deelnemers kunnen bieden. Later op de dag blijkt het allemaal nog wel mee te vallen. Er zijn nog ruim voldoende percelen over om de honden in te zetten. Waarvoor dank aan onze gastheren.
 
In de Fendertse Hoeve worden de groepen verdeeld en op weg gestuurd Eerst de open klasse met keurmeester Henk Companjen, officieel geweer Willem Jan (niet Jan Willem !) Mastenbroek en veldbegeleider Huibert Polak. Een trio dat, gelukkig, van doorzetten houdt. De jeugd gaat met keurmeester Cor Woets, aspirant keurmeester Jan van der Valk en begeleider Rics Maris in colonne naar de velden.
 
Gaande de dag blijkt dat er bij de jeugdgroep ruim voldoende wild voor handen is. Niet alle honden benutten dat voldoende om een punt te maken. Maar de kansen waren zeker aanwezig. Vier kwalificaties en een eervolle vermelding geven aan dat er ook anno 2010 nog gescoord kan worden. Bij de Open klasse groep is het wat zuiniger gesteld met het wild. En dat is zeker jammer omdat een aantal honden veel beter verdient dan wat ze krijgt.  Doorzettingsvermogen van veldbegeleider en de wil van de keurmeester om de honden te laten scoren leidt uiteindelijk tot een  drietal kwalificaties. Een vierde kwalificatie op een mooi punt kan helaas niet worden gegeven omdat de hond het apport niet afdoende uitvoert. Begrijpelijke teleurstelling bij de voorjager, maar ook bij de wedstrijdleiding omdat we iedereen succes gunnen.
 
Na het bespreken van de resultaten en het uitreiken van de prijzen is het tijd voor een dinertje voor iedereen die zich, als niet deelnemer, inzet voor de wedstrijd. Jan Maris, die zich al jaren inzet voor onze wedstrijden in Fijnaart, vindt dat een mooie afsluiting van de dag. En hij heeft helemaal gelijk. Tijdens het diner geeft Jan aan met de organisatie van de wedstrijden te willen stoppen.  Dat is bijzonder jammer, want hij deed dat altijd met veel overgave. Aimabele mannen met een kloppend Vizsla hart die andere liefhebbers een kans bieden zijn niet zo dik gezaaid. Gelukkig heeft Jan voor opvolging gezorgd zodat we kunnen bijven wedstrijden. Wij hebben het volste vertrouwen in Jan’s opvolgers en zullen ook met hen graag samenwerken. Jan, ook langs deze weg nogmaals bedankt voor alle energie die je aan onze vereniging besteed hebt. We hopen je graag nog eens langs het veld te zien als we in Fijnaart aan het werk zijn.