Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Online bezoekers

We hebben 409 gasten en geen leden online

In Steenbergen wordt onze najaarsveldwedstrijd gehouden. In de jeugdklasse nemen 17 honden deel. Veel Vizsla's, maar ook andere rassen. In de noviceklasse een zestal Vizsla's. Het percentage draadharen in deze laatste klasse is hoog:  50% !

Vaste verzamelplaats is Gasterije La Frairie. Gelukkig is iedereen mooi op tijd. Zoals gebruikelijk bij voornoemde aantallen deelnemers, zijn er twee groepen samengesteld. Ton Slager keurt de novice klasse en een 5-tal jeugdhonden en vertrekt richting velden onder begeleiding van Jan Bosters. Lucien Beerden neemt de overige jeugdhonden voor zijn rekening. Bij hem zal Rob Mulder naast animator ook de functie van veldbegeleider op zich nemen.

Elif Klanker-Alemdag met Inda, 1e goedIrene Dijkshoorn met Sima, Eervolle Vermelding
Erik Mulders DSK Josje, 1e Zeer GoedErik Mulders DSD Erros, 2e Zeer Goed
Hugo de Charleroy met Darko, Eervolle VermeldingGroep 1:
Keurmeester                   : Ton Slager
Veldbegeleider                : Jan Bosters

Jeugd:

1e Zeer Goed
Josje v.d Slotbosse-Heide, DSK
E/V: Eric Mulders

2e Goed
Eros van de Bemmeraue, DSD
E: Rob Jagerszky
V: Eric Mulders

Novice:

Eervolle vermelding
Darko Du Domaine Saint-Hubert, Vizsla draadhaar
E/V: Hugo De Charleroy


Groep 2
Keurmeester                   : Lucien Beerden
Veldbegeleider                : Rob Mulder

Jeugd:

1e Goed
Júlia v.d. Verre Hoeve,Vizsla korthaar
E/V: Elif Klanker-Alemdag

Eervolle vermelding
Vadaszfai Sima, Vizsla korthaar
E/V: Irene Dijkshoorn

De dag begint met buitengewoon goed, zonnig weer. Een beetje wind staat er gelukkig wel. Het zal de hele dag zonnig en warm blijven. Warm genoeg om aan het einde af te sluiten op het terras ! In de ochtend blijkt het bij beide groepen moeilijk om aan wild te komen. Veel  honden laten zien graag te willen werken, maar zonder het gereedschap in de vorm van Fazant of Patrijs is dat natuurlijk erg moeilijk. Gelukkig weet Elif Klanker-Alemdag haar Inda voor een klucht patrijzen te krijgen. Goed genoeg om te resulteren in kwalificatie 1e Goed. Hoewel het goede werk van Sima en Irene Dijkshoorn wordt beloond met een eervolle vermelding, blijft het in deze groep bij deze ene kwalificatie.

Bij de andere groep komen eerst de novice honden aan de beurt. De gedrevenheid is er, maar het succes door het uitblijven van wild helaas niet. In de middag is dat heel anders. Jan Bosters weet de climax van de dag in de staart te leggen. De jeugdhonden zijn inmiddels aan de beurt. In een veld waar een dijk met bomenrij en constant draaiende wind voor moelijke omstandigheden zorgen, weet ervaren voorjager Erik Mulders zijn DSK Josje voor een fazant tot staan te krijgen. Deze actie en een later getoonde nette quete leveren Erik in deze groep een 1e Zeer Goed op.
In hetzelfde veld krijgt Darko, een draadhaar van onze zuiderbuur Hugo de Charleroy een tweede beurt. Hij laat erg mooi werk zien. De constant draaiende wind wordt door de voorjager en hond goed opgepakt. Darko veranderd waar nodig van koers en de passie spat er vanaf. Helaas wordt een klein stuk veld overgeslagen waaruit een haan opspringt als de voorjager het betreed. Geen kwalificatie derhalve, maar wel een eervolle vermelding vanwege de enorme wil om te jagen en de fraaie manier waarop dat werd gedaan.

Als de groep verhuist naar de laatste locatie krijgen de jeughonden nog een tweede beurt. Het venijn , en het wild zit in de staart ! Bij het benaderen van het veld worden fazanten waargenomen. Een enkele gaat op en valt een eindje verder weer in. De Bretonnen van Bart van Heijnsbergen en Jos Floor krijgen het wild niet vast en komen helaas niet tot voorstaan. Een stuk verder naar links opgeschoven is Eric Mulders  opnieuw succesvol. Ditmaal met de DSD Erros die hij in oprdacht voorjaagt. Deze prestatie wordt gekwalificeerd met een 2e G.