user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

Het is alweer 3 jaar geleden dat er een Vizsladag georganiseerd werd. In 2020 en 2021 was corona de spelbreker, maar zoals het er nu naar uitziet kunnen we weer een gezellige dag gaan vieren. Zaterdag 21 mei kan je alvast in de agenda reserveren.

Dit keer zal de Vizsladag plaatsvinden op de recreatieboerderij de Waltakke te Lochem. Deze locatie is al vaker door onze vereniging gebruikt voor evenementen zoals: veldwerktrainingen, JBT en fokgeschiktheidskeuringen. Zo heeft de Waltakke prachtige velden, waterpartijen en bosschages. Het is een ideale omgeving voor de verschillende evenementen die wij voor onze leden willen organiseren. Niet alleen leden, iedere Vizsla liefhebber is welkom. Voor wie er een gezellig weekend van wil maken kan zelfs en plekje op de camping boeken.

Wat kan men verwachten op de Vizsladag? Het is een dagvullend evenement welke al rond 07.00 begint en eindigt in de vroege avond. Liefhebbers die graag willen beginnen aan een Vizsla kunnen komen voor voorlichting en zien waar de Vizsla voor gebruikt kan worden. De minder ervaren Vizsla eigenaren kunnen kennis maken met behendigheidsproeven in de vorm van een SJP. Voor de gevorderde dieren is er een special welke een combinatie van verschillen MAP proeven bevat. De resultaten van de proeven tellen mee voor de jaarprijzen 2022. 

Natuurlijk is er de mogelijkheid zelf kennis te maken met apporteren en het aanleren hiervan. 

Wat betreft exterieur is er de jonge hondenkeuring en de o zo leuke junior handling. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, dus voor alle jeugd die aan de junior handling meedoet zal er een verrassing zijn.

Natuurlijk zijn er veldwerk demonstraties en is er mogelijkheid voor een veldwerk workshop. Maar met de Vizsla kan men meer. Zo zullen er demonstraties detectie zijn, oftewel het gebruik van het opsporen van bepaalde stoffen of goederen.

Dat de neus van onze Vizsla´s goed is kan men zien bij demonstraties van een sleep lopen of een demonstratie zweetwerk.

Niet te vergeten de fokkerij en gezondheid. Hier kan men voorlichting krijgen over de gesteldheid van de Vizsla. Tevens kan men hier tegen gereduceerd bedrag zijn hond laten vaccineren met de jaarlijkse cocktail tegen hondenziekte e.d. of rabiës. Voor hen die het wensen is er de mogelijkheid zijn Vizsla tegen gereduceerde kosten te testen op het langhaar- en/of ruwhaar gen. 

Centraal op het evenement zal het evenementenplein zijn. Hier treft men de Jacht Shop, voorlichting Nederlandse Jagersvereniging, De Leerman (Riemen en halsbanden), Handgevlochten en geknoopte halsbanden, portretschilderen van dieren en de sponsoren van onze vereniging. Verder zal er bij het plein een fotohoek gerealiseerd worden waar men zijn dier in een leuke entourage kan fotograferen. 

In de middag zullen de jaarprijzen 2021 worden uitgereikt aan Vizsla´s die op diverse evenementen uitzonderlijke prestaties hebben geleverd. Ondanks dat 2021 een coronajaar was, zijn er voldoende evenementen en wedstrijden geweest waar de dieren kwalificaties konden halen die meetellen voor de jaarprijzen. 

Om het drukke programma te kunnen volgen zullen wij een programma met tijdsslots maken. Hiervoor moeten we weten wie welke onderdelen wenst te volgen. Hiervoor zal rond 1 april een inschrijfformulier op de website geplaatst worden. Zoals het er nu naar uitziet zullen deelnemers aan de evenementen moeten rekenen op een inschrijfgeld van € 35 voor leden en € 50 voor niet leden. Dus bent u nog geen lid, dan is dit de uitgelezen kans om nu lid te worden, dat scheelt u zo €15!

Dus, reserveer de datum! 21 mei 2022 op de Waltakke te Lochem.