user_mobilelogo
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more

Direct na de bekendmaking voor de eerste veldwerktraining 2020 voor jonge honden en beginnende voorjagers op 14 januari liep de inschrijving als een trein. Deze interesse laat eens temeer zien dat er een grote behoefte is voor een deze trainingen.IMG 469020200215 093053

 

Met deze evenementen heeft de vereniging het doel om haar leden kennis te laten maken met de elementen waar onze geliefde viervoeters voor gefokt zijn.

Even leek het erop dat het weer er een paar zware dagen van zouden maken, echter tussen de stormen Ciara en Dennis door konden we genieten van redelijk weer. ´s Morgens werden de deelnemers welkom geheten door de organisatoren van de commissie Veldwerk, Janneke van der Ben en Ruben Groenendijk die op hun beurt zo snel mogelijk het woord gaven aan de trainingsinstructeur Cor Woets. Voor hen die Cor kennen weten wel dat zijn aanwezigheid garant staat voor een interessante en leerzame dag.

Na een leerzame introductie door Cor werden de deelnemers verdeeld over 2 groepen die op hun beurt naar 2 velden gingen. Eén groep onder leiding van Janneke en Ruben gingen aan het werk met uitleg in de praktijk en lieten de honden hun werk doen met behulp van een kwartel in een kooitje. Oh zo leuk om beginnende honden te zien op het moment dat ze de verwaaiing van de kwartel konden waarnemen. Iedereen kwam op deze wijze aan de beurt.

De tweede groep is aan het werk gegaan onder leiding van Cor en de veldbegeleider Huibert Polak. Huibert is een jager in hart en nieren die een perfect koppel vormde met Cor. Zij lieten iedere deelnemer een stuk van het veld lopen waarna ieder zijn waarnemingen met de praktijktips van Cor en Huibert kon delen met de andere deelnemers en zo het beste uit de training konden halen. 

Na het veldwerk gingen de groepen terug naar bistro ´t Pumpke in Willemstad waar nog een korte evaluatie volgde, gevolgd door dankwoord aan de instructeurs en de boeren die hun land ter beschikking gesteld hadden. De vereniging en de deelnemers danken de uitstekende organisatie door de commissie Veldwerk voor dit evenement.    

 

 

 

 

Privacyverklaring