Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Bazil zoekt fijne plek

Loeka zoekt fijne plek

Online bezoekers

We hebben 288 gasten en geen leden online

Op zaterdag 26 mei aanstaande is er weer onze jaarlijkse Vizsladag. De gelegenheid voor leden en liefhebbers van Vizsla’s om elkaar beter te leren kennen en kennis te maken met jachthondensport. Niet alleen het multidisciplinaire karakter maakt deze dag bijzonder.

Locatie: We zijn we dit jaar te gast op de terreinen van het beeldschone:
Landgoed Mariënwaerdt
't Klooster 5
4153 RR Beesd

De inschrijving is gesloten.

Onderdelen waaraan je onder meer kunt deelnemen zijn:

HET BASISEXAMEN
Een mooie gelegenheid om te kijken hoever je gevorderd bent met de training voor de jachthondenproeven. Het examen bestaat uit de C-proef onderdelen, maar in plaats van wild wordt gebruik gemaakt van een (door jezelf meegebrachte) dummy. Naast een fraai diploma telt het behalen daarvan ook nog eens mee voor de jaarprijs voor beste Vizsla kort- of draadhaar. Een exterieurkeuring is verplicht, maar is niet bepalend voor het behalen van het diploma.

EXTERIEURKEURING, RINGTRAINING EN JUNIORHANDLING
Wilde u altijd al eens met uw hond naar de kampioenschapsclubmatch of tentoonstelling, maar weet u niet wat te doen?

Dan is dit de uitgelezen mogelijkheid om daar kennis mee te maken.
De exterieurkeuring wordt gedaan door een erkende keurmeester die de Vizla’s net als op een reguliere show zal beoordelen en ontvang je een heus keurrapport. Daarnaast worden de fijne kneepjes van het showen van een hond vakkundig uitgelegd door een zeer ervaren handler, die al op menig show diverse honden in de ere-ring heeft voorgebracht. Omdat zij zelf als juniorhandler begonnen is, geeft zij ook een workshop voor de kinderen tot 12 jaar hoe goed zij hun Vizsla kunnen laten zien aan de keurmeester.

DE DIVERSE PROEVEN
Jonge honden en zelfs pups kunnen hier hun schreden in het jachthondenwerk zetten.
Onder leiding van ervaren instructeurs word je met jouw Vizlsa begeleid in het uitwerken van een sleepspoor, het veldwerk, het apporteren uit water, een kort apport en een markeerapport. Bij een markeerapport ziet de hond het wild of de dummy wel vallen, maar niet liggen en zal deze de valplaats moeten onthouden. Bij de apporteeronderdelen kunnen de jonge Vizsla’s kennismaken met wild.
Natuurlijk zijn deze proeven ook een mooie opwarmer voor de ervaren honden. Alle onderdelen komen terug in de JachtBasisTest, waardoor dit voor een ieder een uitgelezen kans is om ervaring op te doen en eventuele trainingstips te krijgen.

DE SPECIAL
Een onderdeel waarbij het werk na het schot beoordeeld wordt. Hierbij worden de honden zoveel mogelijk in situaties gebracht die in de jachtpraktijk zich kunnen voordoen. Elk jaar is het weer een verrassing hoe dit onderdeel eruit gaat zien. In ieder geval staat het garant voor spectaculair hondenwerk. Het niveau ligt op dat van de Meervoudige Apporteer Proeven, alléén geschikt voor ervaren honden.

  • Verder zal nog worden onderzocht of we onderstaande activiteiten ook kunnen organiseren:
    • workshop Zweetwerk (nog onder voorbehoud)
    • Workshop Behendigheid
    • Een stand met Vizsla gerelateerde producten.

TOT SLOT

  • Deelname staat ook open voor niet leden van de vereniging.
  • De deelnemende Vizsla moet wel een stamboom hebben.
  • Inschrijven kan via het webformulier dat op de site te vinden is. De inschrijving staat open tm 12 mei 2018.

De Vizsladag wordt mede mogelijk genaakt door Imperial Food.
imperial food

Voorop staat dat we er een gezellige dag van willen maken, waarbij het voor een ieder interessant is om deel te nemen of te komen kijken. Zo ook om andere leden te leren kennen en natuurlijk uitgebreid over onze rassen te kunnen spreken. Zowel ervaren als onervaren honden zullen op die dag hun beste beentje voorzetten en voor verrassingen zorgen. Vele Vizsla eigenaren hebben in het verleden met hun Vizsla de eerste stappen op het werken op de Vizsladag gezet.

Wilt u zo vriendelijk zijn om niet te wachten met inschrijven tot de laatste paar dagen, maar vroegtijdig in te schrijven. U bewijst de organisatoren hiermee een grote dienst.

De evenementencommissie