Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Bazil zoekt fijne plek

Loeka zoekt fijne plek

Online bezoekers

We hebben 291 gasten en geen leden online

Op zondag 29 april 2018 is de jaarlijkse JBT gepland. Deze wordt georganiseerd voor maximaal 18 Vizsla's. Deelnemers moeten om 9.00 uur aanwezig zijn. Let wel dit is onder voorbehoud. De exacte tijd staat t.z.t. vermeld in de uitnodiging.

In voorgaande jaren hebben we altijd gebruik gemaakt van de velden van wijlen Andries Wajer in Hulshorst. Door zijn overlijden op 6 juli 2017 is hier helaas een einde aan gekomen. Wij zijn altijd graag bij hem en zijn vrouw te gast geweest op hun terreinen om onze JBT te houden. We zijn op zoek gegaan naar een ander terrein. Na het bezoeken van diverse locaties denken dat we deze hebben gevonden, zowel voor de JBT, als voor de exterieur keuring én catering. In het afgelopen jaar is al door diverse rasverenigingen gebruikt gemaakt van dit terrein voor aanlegtesten etc.

De Waltakke
Bolksbeekweg 7
7241 PH Lochem

Het doel van de
JBT is het vinden van Vizsla’s die over jachteigenschappen beschikken. Vizsla’s die op een andere wijze, via veldwerk of KNJV-proeven bijvoorbeeld, niet in beeld komen. Vizsla’s die echter wel interessant (kunnen) zijn voor een verantwoord fokprogramma. Tevens is het vaak voor enkele deelnemers een hele leuke gelegenheid om eens te kijken wat jouw jachthond allemaal kan* en hoe zijn/haar bouw beoordeeld wordt. 

*enige training is aan te raden voor de testen.

De JBT bestaat uit de volgende testen:

  •          Schottest
  •          Veldtest
  •          Spoortest
  •          Watertest
  •          Apporteertest

Alle tests worden beoordeeld erkende keurmeesters. Voor een volledige beschrijving van de JBT verwijzen wij je graag naar het reglement. Hierin kun je ook vinden op welke eigenschappen jouw vizsla getest wordt.

Een JBT certificaat kan dan ook helpen bij het verkrijgen van een positief fokadvies van de vereniging (fokreglement). Je bent natuurlijk ook van harte welkom als je niet met jouw hond wilt fokken, maar wel geïnteresseerd bent in de jachteigenschappen van jouw Vizsla.
Naast het testen van jachteigenschappen vindt er op deze dag tevens een exterieurkeuring plaats. De beoordeling van deze keuring heeft geen invloed op het wel/niet behalen van een JBT certificaat. Echter, als je hond ouder is dan 9 maanden op de dag van keuring, dan wordt de beoordeling wel als officiële exterieurkeuring erkend.

Ben je bereid om te komen en jouw fantastische Vizsla te tonen? Dan zijn wij erg benieuwd naar wat jouw hond in huis heeft en zien wij je graag op zondag 29 april in Lochem.

Inschrijven kan via dit formulier (inschrijving open voor honden van 7 maanden of ouder op de dag van de JBT).

Op de locatie is het mogelijk om de lunch te gebruiken De kosten hiervoor zijn € 10,00 p.p. Je kunt je hiervoor ’s morgens opgeven in het restaurant, waar je vervolgens ook zelf kunt afrekenen aan de restauranthouder.

Heb je nog vragen ? Stuur dan een e-mail naar jbt@magyar-vzisla.nl of bel Ine Haarman (06-44984455 tussen 19:00 en 20:30 uur)