Nederlandse Vereniging van Hongaarse Staande Honden

Vizsla

Bazil zoekt fijne plek

Loeka zoekt fijne plek

Inloggen leden


Gebruikersnaam   Wachtwoord   Onthoud mij     Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?   Registreer  

Online bezoekers

We hebben 1521 gasten en geen leden online

Zoeken

Herplaatsers

Vizsla korthaar reu, niet gecastreerd
Geboren: 28 augustus 2005
Stamboomnaam: Michen’s Bazil
Roepnaam: Bazil

Bazil is een vizsla reu van bijna 13 jaar oud.

Hij heeft een stamboom en alle verdere benodigde papieren en is geïmporteerd uit Denemarken.

Bazil is een lieve, knuffelaar en wil dan ook graag geknuffeld worden. Bazil is een vriendelijke en rustige hond voor zowel kinderen als naar vreemde mensen.
Hij is vriendelijk tegen iedereen in huis en wil graag aandacht en bij je zijn. Af en toe is hij waaks in huis.
Bazil kan enkele uren thuis alleen zijn, maar door zijn leeftijd moet hij vaker even zijn behoefte(n) buiten doen.
Nu wordt hij 4x per dag uitgelaten, maar ik merk dat hij daar soms moeite mee heeft (dan moet hij eerder even naar buiten).
De auto is hem ook niet vreemd en gedraagt zich dan ook normaal.
Ook bij andere honden is hij meestal rustig, enthousiast en wil graag spelen. Hij is dan ook nog lekker actief buiten, alhoewel zijn leeftijd dan al wel merkbaar is.
De energie die hij nodig heeft haalt hij uit zijn voer en is dan ook een grage eter.
Tegen honden welke een dominante uitstraling hebben en met een hoge staartdracht lopen zoals b.v. terriërs, begint hij te blaffen zodra hij aan de lijn zit.Reden voor herplaatsing is:

Door wijziging in de gezinssituatie is het voor mij niet meer mogelijk om hem de aandacht te geven die hij verdiend. Zelf werk ik n.l. full-time.

De eigenaar zou het graag zien dat Bazil nog een goede oude dag kan beleven en zoekt daarom een hele fijne plek voor zijn trouwe vriend Bazil te krijgen.
U kunt hem benaderen via

Inlichtingen:

Eigenaar: Frank Kuijpers
Woonplaats: Uden
Tel: 06-50874149
E-mail adres: frank.kuijpers@kpnmail.nl


Met hartelijke groet, mede namens Ine Haarman,

Erika Elsjan

Vizsla korthaar reu, niet gecastreerd
Geboren: op 6 augustus 2012
Stamboomnaam: Luxatori Zatony
Roepnaam: Loeka

Loeka is een vizsla reu, bijna 6 jaar oud.
Hij heeft een stamboom en alle verdere benodigde papieren. Stamboom is niet aanwezig bij de 2e eigenaar welke hem heeft opgevangen na overlijden van zijn 1e baas waar hij met “de pot” mee at en waarschijnlijk geen training, socialisatie heeft mogen ondergaan. Hij is een lieve, knuffelaar en goed luisterende hond, ook buiten, die gebaat is bij een duidelijke leiding. Het liefst in een gezin zonder kinderen.
Hij groeit nu wel op met kinderen,  waarvoor hij ook heel zachtaardig is, ratjes en katten in het gezin. Echter heeft Loeka medische vachtproblemen waarvoor hij behandeld wordt. Zijn eten bestaat dan ook o.a. uit vers vlees van Lotgering en diverse andere aanvullingen/supplementen. Een heronderzoek zou op zijn plaats zijn, de huid van Loeka is n.l. in de 3 maanden die hij bij zijn nieuwe baasjes is al behoorlijk opgeknapt. O.a. door zijn huidproblemen en slechte begeleiding die hij bij zijn 1e baas heeft gekregen heeft er een bijtincident plaatsgevonden naar een voorbijganger. Hij kan tevens agressief reageren naar fietsers, hardlopers, brommers, skaters, sommige andere honden, mannen met een dikke jas aan.
Om te achterhalen waardoor/bij Loeka geprikkeld wordt is er in april een gedragstest gedaan om te kijken in hoeverre zijn gedrag nog beïnvloedbaar is. De conclusie is dat hij met de juiste begeleiding en tijdsinvestering nog heel veel kan leren en zelfverzekerder kan worden. Dit rapport is uiteraard beschikbaar indien in serieus belangstelling hebt om Loeka op te nemen in uw gezin.


Loeka kan enkele uren thuis alleen zijn in een bench met open deurtje. Met kinderen is hij vriendelijk. Het gezin heeft twee kinderen 1 en 10 jaar oud en dit gaat goed samen. Ook met andere kinderen die over de vloer komen gaat het prima. Echter door het bijtincident geeft de eigenaar de voorkeur aan een gezin zonder kinderen.
Loeka is vriendelijk tegen iedereen in huis.  Als er iemand aanbelt blaft hij paar keer en daarna komt hij tot rust.
Buiten kan hij zowel los lopen en aan de riem, hij luistert over het algemeen goed en houd je in de gaten.  Heel soms gaat hij achter een eend aan maar haakt snel af. Autorijden gaat prima, dicht klappende deuren prikkelt hem.

Reden voor herplaatsing is:

Loeka is nu 3 maanden bij ons. Zijn vorige baas was een oude man die hem altijd kort aan de riem had, nooit los en at veel met de pot mee. De man was buurman van een vriendin van ons en is overleden. Toen Loeka naar het asiel zou moeten hebben wij hem in huis genomen. Hij stonk vreselijk van de gisten en heeft littekens op zijn neus en poten van het krabben van een allergie. Wij hebben afgelopen maanden kosten noch moeite gespaard en hebben hem met liefde behandeld met vetramil zalf, gewassen met vetramil onder de douche (zonder problemen) probiotica, multi vitamine met chlorella, visolie, druppels voor jeuk, parasiet kruidenkuur en een detox. Hij krijgt volledig vers vlees van lotgering. (van merk PUUR de supplementen) Dit als resultaat dat hij ontzettend opgeknapt is.

De haren beginnen op veel plaatsen terug te groeien en zijn jeuk is veel minder. Hij ruikt niet meer. We wilde op advies een tijdje aankijken wat het uiterst haalbare hiermee was om indien nodig nog een allergie test te doen.

We lopen per dag 4x met hem, altijd in de polder waar hij ook een stuk los kan. Dit samen tussen de 3 en 4 uur per dag, lekker lopen vinden we belangrijk. Al met al zijn we verdrietig en selectief voor een nieuw tehuis voor hem. Hij heeft geen mooi leven gehad bij de vorige eigenaar, wij hadden hem dit zo graag gegeven! Maar teveel prikkels in ons huishouden en toch een vermoedelijk trauma maakt ons angstig, wij kunnen hem niet de begeleiding geven die hij nu nodig heeft. Met pijn in ons hart daarom dit besluit.

Wij willen dan ook graag na een goede klik, de toekomstige eigenaar samen met Loeka thuis bezoeken en heel graag contact houden. Eventueel bestaat de mogelijkheid voor een financiële bijdrage van de kosten voor de benodigde medische zorg.

Het is ons erg aan het hart gelegen om een hele fijne plek voor onze trouwe vriend Loeka te krijgen.
 

Inlichtingen: 

Eigenaar:  N.Suijkerbuijk en/of T.Kroonenberg 
Adres: Klokkemeet 1
Postcode/ woonplaats: 1566RH  Assendelft
Tel: 0628683539
E-mail adres: n_suykerbuyk@hotmail.com  en/of thijskroonenberg@hotmail.com