user_mobilelogo
Nieuws

Nieuws

Overzicht van het nieuws

View more
Agenda

Agenda

Agenda, activiteiten en evenementen

View more
Mededelingen

Mededelingen

Mededelingen overzicht

View more
goed bezig

Goed bezig!

Goed bezig!

View more

Wil je weten hoe de Vizslarassen in Nederland ervoor staan?

Of ben je op zoek naar een gezellige bezigheid dit jaar?

Wordt lid van de werkgroep JBT!

Als lid van de werkgroep JBT zie  je van dichtbij wat de jonge Vizsla in huis heeft. De JBT is een aanlegtest die laat zien wat een Vizsla met slechts minimale training al kan. De Jacht Basis Test bestaat uit 5 jacht-onderdelen en een exterieurkeuring. De testen worden op 1 dag afgenomen door verschillende officiële keurmeesters.

Een Vizsla moet goed zijn neus kunnen gebruiken, voorstaan, apporteren en schotvast zijn. Dat zijn eigenschappen die via de genen worden doorgegeven aan de pups. Om te kunnen fokken met een Vizsla-teef of -reu is het dus van belang om te weten of de hond over de juiste jachteigenschappen beschikt.  Dat wordt getest in de JBT. Als beide ouderdieren het JBT-certificaat hebben behaald voldoen ze samen aan de werkeisen die gesteld worden in het Verenigings-Fokreglement.

De werkgroep organiseert bij voorkeur twee of meer JBT-dagen per jaar. Een draaiboek ligt klaar. De werkgroep adviseert het bestuur over het programma en de uitvoering. De werkgroep stimuleert leden om deel te nemen. Het doel is dat -in het belang van de fokkerij- zoveel mogelijk van de in Nederland geboren of geïmporteerde jonge Vizsla’s deelnemen aan een JBT. 

Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan het verenigingswerk? Heb je tijd om twee dagen per jaar plus een aantal uren ter voorbereiding in te zetten? Stuur dan een mailtje aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-83594018

vizsla draadhaar 1